Leguma care tine diabetul sub control. Cum e indicat sa consumam bame, alimentul cu cele mai putine calorii

Leguma care tine diabetul sub control. Cum e indicat sa consumam bame, alimentul cu cele mai putine calorii

Acestea pot fi taiate rondele sau alte forme si adaugate spre sfarsit in supe, ciorbe, tocanite, preparate la aburi (intregi sau sectionate transversal), adaugate la muraturi, coapte, folosite pentru ingrosarea sosurilor si supelor (4 bame/litru de lichid). Se inmoaie ceapa in apa, se adauga rondele de bame si cubulete de rosii decojite, se lasa pe foc potrivit 5-10 minute, se adauga sare dupa gust si verdeturile preferate, se stinge focul, se adauga putin ulei de masline si usturoi pisat.

acum 82 luni (30 Nov 2017)

"Desi este mai putin folosita la noi, aceasta legume are proprietati extraordinare datorita continutului sau de vitamine. Este bogata in vitaminele A, C, B1, B2, B9 si in minerale precum calciu, magneziu, potasiu si zinc. Este bogata in antioxidanti, inclusiv betacaroten si luteina, care ajuta la mentinerea sanatatii pielii si la imbunatatirea vederii. Bamele contin acid folic, asa ca sunt indicate viitoarelor mamici, acidul folic ajutand la dezvoltarea sistemului nervos al fatului, mai spune specialistul Ce si cum consumam de la bame? De la bame pot fi consumate florile (in decoruri, salate) si capsulele tinere, care nu masoara mai mult de 10 cm. Acestea pot fi taiate rondele sau alte forme si adaugate spre sfarsit in supe, ciorbe, tocanite, preparate la aburi (intregi sau sectionate transversal), adaugate la muraturi, coapte, folosite pentru ingrosarea sosurilor si supelor (4 bame/litru de lichid). Bamele se inmoaie foarte repede si nu necesita preparare de lunga durata. Un exemplu ar fi tocanita rapida, consumata si pe post de zacusca. Se inmoaie ceapa in apa, se adauga rondele de bame si cubulete de rosii decojite, se lasa pe foc potrivit 5-10 minute, se adauga sare dupa gust si verdeturile preferate, se stinge focul, se adauga putin ulei de masline si usturoi pisat. Bamele hidrateaza datorita compusului lor mucilaginos si, in plus, ofera suport pentru tratarea ulcerului gastric si neutralizarea acizilor, deoarece sunt foarte alcaline. Un bun laxativ.Au calitati de laxativ si pot sa curete intestinul gros, calmand simptomele intestinului iritabil. Pe de alti parte, trebuie spus ca mucilagiul din bame diminueaza nivelul de colesterol si acidul din bila, eliminand astfel toxinele prin filtrarea ficatului. Ca urmare a continutului ridicat de mucilagii, acestea au si proprietati emoliente, fiind recomandate in afectiuni respiratorii precum astm, bronsite sau traheite. La aceste legume, boabele contin grasimi nesaturate, sanatoase, cum ar fi acidul oleic - un acid gr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro