Leguma care alunga astenia. Cui este interzis prazul, alimentul care vindeca 60 de boli

Leguma care alunga astenia. Cui este interzis prazul, alimentul care vindeca 60 de boli

Foarte bogat in apa, care se regaseste in proportie de 90%, dar si in vitamina A, C, E, K si cateva vitamine din grupul B, prazul contine si fier, sodiu, acid fosforic, siliciu, calciu, sulf, potasiu si magneziu. "Prazul este indicat a fi consumat de catre oricine, dar indeosebi de persoanele care tin cura de slabit, cele care sufera de reumatism, anemie, artrita, cele care au depistat valori mari ale colesterolului in sange, persoanele care sufera de constipatie sau care isi doresc pur si simplu intarirea sistemului imunitar.

acum 47 luni (21 Mar 2017)

Foarte bogat in apa, care se regaseste in proportie de 90%, dar si in vitamina A, C, E, K si cateva vitamine din grupul B, prazul contine si fier, sodiu, acid fosforic, siliciu, calciu, sulf, potasiu si magneziu. "Prazul este indicat a fi consumat de catre oricine, dar indeosebi de persoanele care tin cura de slabit, cele care sufera de reumatism, anemie, artrita, cele care au depistat valori mari ale colesterolului in sange, persoanele care sufera de constipatie sau care isi doresc pur si simplu intarirea sistemului imunitar.

Specialistul atrage insa atentia ca prazul si preparatele fitoterapeutice din aceasta planta sunt contraindicate persoanelor care sufera de litiaze renale sau biliare din cauza oxalatilor(acidul oxalic in contact cu calciul poate forma cristale care se depun in rinichi sau vezica biliara).

Recomandat si in boli de nutritie

"Planta are rol antiseptic, bacteriostatic, stimuleaza imunitatea, scade riscul cancerului de colon, prostata, san, ovarian, are efecte laxative, emolient, efect expectorant, diuretic, favorizeaza eliminarea toxinelor din organism, grabeste evacuarea intestinelor si este un excelent antiinflamator, antiseptic, carminativ, hipotensiv, stomahic, diuretic, expectorant, hipogliceminant, tonic si vasodilatator.

De asemenea, este recomandat si in boli de nutritie: rahitism, obezitate, diabet.

Cum alegi prazul

De la Hipocrate si pana in zilele noastre, terapeutii au descoperit alte si alte proprietati terapeutice ale popularei legume, devenita un remediu indicat pentru 60 de afectiuni acute si cronice.

Prazul se alege in functie de diametrul acestuia, astfel ca, cu cat este mai mare in diametru, cu atat este mai fibros.Trebuie sa fie drept, ferm, cu frunze verde deschis si bulbul alb. Prazul se foloseste in gastronomie atat in stare cruda, alaturi de preparate, in salate, sau gatit pen... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro