Legile nescrise ale inceputului de an scolar: preoti, discursuri politice si flori pentru "doamna"

Legile nescrise ale inceputului de an scolar: preoti, discursuri politice si flori pentru

2 - La eveniment participa cat mai multi politicieni si reprezentanti ai autoritatilor locale sau centrale, care n-au facut nimic toata vara pentru aceste scoli, dar care vin sa rosteasca discursuri politice, lungi si plictisitoare, cu gandul la cateva voturi din partea parintilor si, de ce nu, de la elevii de clasa a XII-a.

acum 44 luni (14 Sep 2015)

1 - Startul fiecarui an scolar este marcat in toate unitatile scolare, indiferent de ciclul de invatamant, printr-un careu care de obicei dureaza cateva ore, extrem de plictisitor pentru elevi si o corvoada pentru parintii care se grabesc sa ajunga la munca. 2 - La eveniment participa cat mai multi politicieni si reprezentanti ai autoritatilor locale sau centrale, care n-au facut nimic toata vara pentru aceste scoli, dar care vin sa rosteasca discursuri politice, lungi si plictisitoare, cu gandul la cateva voturi din partea parintilor si, de ce nu, de la elevii de clasa a XII-a.

Pentru ducerea la indeplinire a acestei prevederi, Camera Deputatilor si Senatul Romaniei programeaza pentru lunea in care incepe scoala "activitati in circumscriptiile electorale", nu sedinte sau dezbateri parlamentare, asa cum se intampla in celelalte saptamani. 3 - Politicienii prezenti la deschiderea noului an scolar trebuie sa fie neaparat flancati de preoti in sutana, de obicei de confesiune ortodoxa. Este permisa strangerea de fonduri pentru construirea celei de-a doua biserici de la coltul strazii. 4 - Elevii au obligatia sa se prezinte cu flori in fata cadrelor didactice, fie nominal, fie pe clasa, astfel incat la sfarsitul zilei sa nu existe vreun profesor cu vaza goala acasa. Cel mai bine e ca acestea sa fie realizate din banii parintilor, care achita semestrial fondul scolii fara sa ceara chitanta si o situatie privind modul in care parintii prieteni cu directiunea cheltuiesc miile de euro colectate.

Prezentul ordin nu se publica nicaieri, dar este dus la indeplinire de 99% din institutiile de invatamant preuniversitar din Romania. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro