Legile Justitiei, modificate de liderii coalitiei de guvernare. Reactia lui Tudorel Toader

UPDATE 15.40: Uniunea Salvati Romania ii solicita ministrului Justitiei, Tudorel Toader, sa retraga din Parlament proiectul de modificare a legilor Justitiei si sa il supuna unei dezbateri publice reale, care sa reuneasca toti actorii care pot contribui la modernizarea legislatiei, se arata intr-un comunicat de presa remis Agerpres. Aici se detaliaza cum anume, in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, se va infiinta si va functiona aceasta directie care va avea drept competente efectuarea urmaririi penale pentru infractiunile comise de magistrati, inclusiv cei care au calitatea de membri CSM si judecatori sau procurori militari.

acum 35 luni (31 Oct 2017)

UPDATE 15.40: Uniunea Salvati Romania ii solicita ministrului Justitiei, Tudorel Toader, sa retraga din Parlament proiectul de modificare a legilor Justitiei si sa il supuna unei dezbateri publice reale, care sa reuneasca toti actorii care pot contribui la modernizarea legislatiei, se arata intr-un comunicat de presa remis Agerpres.

"Uniunea Salvati Romania se opune introducerii in procedura de urgenta a proiectului de modificare a legilor Justitiei in Parlament. (...)

USR a semnalat, prin deputatul Stelian Ion, care face parte din Comisia speciala pentru sistematizarea legislatiei din domeniul justitiei, ca ministrul Tudorel Toader a adus intr-o mapa proiectul de modificare a legilor Justitiei si fara nicio explicatie nu si-a mai asumat acest proiect major'', se arata in comunicatul USR.

UPDATE 15.30: Presedintele Romaniei este ultimul decident in privinta numirii sau revocarii procurorilor sau judecatorilor, putand refuza doar o singura data motivat o astfel de decizie, este una dintre modificarile aduse celor trei legi ale Justitiei prin noul proiect depus marti la Parlament.

"O modificare pe care noi am cuprins-o in Legea 303 este cea care vizeaza numirile, cat si revocarile in functiile importante, fie ca discutam de Parchet, fie ca discutam de Inalta Curte.

Si in cazul numirii si in cazul revocarii noutatea este ca presedintele Romaniei este cel care decide atunci cand numeste sau cand il revoca sa aiba posibilitatea numai o singura data motivat", a declarat presedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justitiei, Florin Iordache.

UPDATE 15.10: Ministrul Tudorel Toader a declarat, dupa ce Legile Justitiei au fos modificate, ca se astepta la acest demers, important, fiind, insa ca "modificarile sa imbunatateasca proiectul de lege".

"Stiam ca unii parlamentari vor prelua proiectul de modificare a legilor justitiei, ca initiativa proprie. Important este ca modificarile care vor surv... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro