Legile Justitiei. Iohannis, scos din procedura de numire a magistratilor

Legile Justitiei. Iohannis, scos din procedura de numire a magistratilor

Mai precis, este vorba de articolul 31 alineatul 3 din lege, care stipuleaza: "Presedintele Romaniei poate refuza o singura data numirea judecatorilor si procurorilor prevazuti la alin. Mai mult, majoritatea formata din PSD, ALDE si UDMR a adoptat si abrogarea a altor doua alineate, de la articolul 33 al Legii 304/2004, care prevedeau ca presedintele poate refuza numirea in magistratura a unor fosti magistrati, o prevedere similara cu modificare de la articolul 31.

acum 80 luni (23 Nov 2017)

Mai precis, este vorba de articolul 31 alineatul 3 din lege, care stipuleaza: "Presedintele Romaniei poate refuza o singura data numirea judecatorilor si procurorilor prevazuti la alin. Propunerea de eliminare a fost formulata de Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR), a fost insusita de deputatul ALDE Steluta Cataniciu si sustinuta de majoritatea la putere, plus UDMR. Initial, cei de la PSD doreau ca presedintele sa poata refuza doar o data, motivat, acest tip de magistrati.

Decizie CCR, ignorata de Iordache si Nicolicea

Senatorul USR George Dirca le-a citit colegilor sai din comisie o decizie a CCR din 2005 prin care institutia preciza faptul ca e perfect normal ca presedintele sa poata refuza, cel putin o data, numirea procurorilor si judecatorilor. Mai mult, majoritatea formata din PSD, ALDE si UDMR a adoptat si abrogarea a altor doua alineate, de la articolul 33 al Legii 304/2004, care prevedeau ca presedintele poate refuza numirea in magistratura a unor fosti magistrati, o prevedere similara cu modificare de la articolul 31. Liberalii au revenit la lucrarile comisiei, dupa ce cu o zi in urma parasisera sala nemultumiti de atitudinea majoritatii, si au solicitat ca amendamentele respinse ieri sa fie reluate. Aceasta propunere i-a nemultumit pe mai multi senatori si deputati, iar Steluta Cataniciu de la ALDE i-a numit "penibili" pe cei de la PNL. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro