Legendele trandafirului. Musulmanii cred ca a izvorat din margele de sudoare ale profetului Mohammed

Legendele trandafirului. Musulmanii cred ca a izvorat din margele de sudoare ale profetului Mohammed

Legendele despre trandafir sunt legate in aceeasi masura de zei, regi, printi ai bisericilor si sfinti, precum si de Brahma, Buddha, Mohammed, Vishnu, Confucius, Zoroaster, mai multi papi, cruciati, Nero, Cleopatra, Alexandru cel Mare, Sfantul Francis de Assisi, Elizabeta a Ungariei, Regina Maria a Scotiei, Sf. Religia si trandafirii Se spune adesea ca, la inceput, trandafirii erau fara spini si ca acestia au aparut numai din cauza rautatii oamenilor, dupa caderea si expulzarea lui Adam si a Evei din Gradina Edenului. Apollo, Zeul Artelor, i-a dat suflarea vietii, Bachus a scaldat-o in nectar, Vertumnus (Dyonis) i-a dat parfumul ametitor, fructul i l-a dat Pomona,cele 3 Gratii i-au dat stralucirea, veselia si farmecul,Zefir a dat la o parte norii ca Apollo sa o lumineze si sa o infloreasca, iar Flora i-a dat la sfarsit o diadema de petale si astfel s-a nascut trandafirul.

acum 58 luni (13 Apr 2018)

Legendele despre trandafir sunt legate in aceeasi masura de zei, regi, printi ai bisericilor si sfinti, precum si de Brahma, Buddha, Mohammed, Vishnu, Confucius, Zoroaster, mai multi papi, cruciati, Nero, Cleopatra, Alexandru cel Mare, Sfantul Francis de Assisi, Elizabeta a Ungariei, Regina Maria a Scotiei, Sf. Vincent, Venus, Cupidon, Zefirus, Afrodita si multi altii.

Asia In cele mai vechi lucrari religioase si spirituale din Zend (Avestan), in invataturile Persiei antice si in sanscrita, literatura superba a Indiei antice, trandafirul joaca intotdeauna un rol simbolic in crearea lumii si a omenirii. Vishnu, Zeul suprem al Indiei, si-a creat mireasa, Lakshmi, din 108 petale mari si 1.008 petale mici de trandafiri. Un mit hindus arata ca doi dintre marii zei s-ar fi certat odata pentru ca nu se puteau pune de acord cu privire la cea mai frumoasa floare din lume. Cand Vishnu i-a aratat pentru prima data un trandafir, rivalul sau a trebuit sa fie de acord ca nici floarea de lotus nu il putea intrece. Privighetoarea, victima trandafirului la persi In timp ce grecii si romanii au dedicat trandafirul zeilor, persii, in poemele si picturile lor, l-au asociat cu privighetoarea.

Odata, florile s-au plans in Rai ca regina lor, Floarea de Lotus, dormea noaptea. Privighetoarea s-a indragostit atat de tare, de frumusetea trandafirului, ca a zburat sa-l imbratiseze si a pierit strapunsa de spinii ascutiti. Legenda spune ca din picaturile de sange cazute pe pamant au crescut trandafiri noi si din acea zi exista trandafirii rosii in Persia. Povestea persana l-a inspirat pe Oscar Wilde cand a scris "Privighetoarea si trandafirul". Legende la musulmani Potrivit unei legende musulmane, trandafirul a izvorat din margelele de sudoare ale profetului Mohammed. In alta poveste, trandafirul s-a nascut din transpiratia unei doamne numite Joun, care in zori era alba, iar la pranz roz. Religia si trandafirii

Se spune adesea ca, la inceput, trandafirii erau... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro