Legendele Sulinei, Turnul Babel din Delta. Romeo si Julieta isi dorm somnul de veci alaturi de piratul de la Dunare

Legendele Sulinei, Turnul Babel din Delta. Romeo si Julieta isi dorm somnul de veci alaturi de piratul de la Dunare

Acestea sunt numerotate de la I - VI ( Strada I, Strada a II-a etc., asa cum intalnim in New York), pe cand cele perpendiculare poarta nume atat ale unor personalitati istorice si literare (Tudor Vladimirescu, Mihai Eminescu etc.), cat si denumiri comune (Dunarii, Aleea Tineretului etc.). Legenda uzinei de apa Cea mai inalta constructie din Sulina este cea a uzinei de apa.

acum 88 luni (3 Mar 2015)

"Ziua si noaptea se lucra la incarcarea vapoarelor. Numai in miezul zilei portul era mort, sub ploaia de aur a soarelui de vara, natura intreaga dormita molesita.

Nicio adiere, niciun semn de viata, pamantul si apa, oameni si animale cadeau parca deodata intr-o adanca letargie.

Cand soarele ajungea la zenit, portul mut, poleit intr-o lumina orbitoare, parea in arsita zilei un oras mort, adormit printr-o vraja, pietrificat de veacuri - un oras fantoma", asa descria Jean Bart acest tinut. Acestea sunt numerotate de la I - VI ( Strada I, Strada a II-a etc., asa cum intalnim in New York), pe cand cele perpendiculare poarta nume atat ale unor personalitati istorice si literare (Tudor Vladimirescu, Mihai Eminescu etc.), cat si denumiri comune (Dunarii, Aleea Tineretului etc.).

Legenda uzinei de apa

Cea mai inalta constructie din Sulina este cea a uzinei de apa. Legenda spune ca ajungand la Sulina, la sfarsitul anilor 1890, regina Wilhelmina a Olandei a coborat de pe vapor si a cerut apa. Atunci, Casa Regala a Olandei a donat fonduri pentru construirea Castelului de Apa si a retelei de canalizare a orasului Sulina. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro