Legenda regelui Arthur si a Camelotului: explicatia istoricilor

Legenda regelui Arthur si a Camelotului: explicatia istoricilor

Istoricii ii atribuie lui Arthur diverse calitati, pornind de la cea de sef de trib, rege, si pana la cea de general la comanda a ceea ce mai ramasese din armata romana. O alta posibila sursa a povestirilor legate de Arthur este Riothamus (ce inseamna regele suprem, in traducere), un comandant britanic de la sfarsitul secolului al V-lea, care si-a condus de doua ori armata peste Canal pentru a sprijini Imperiul Roman de Apus. Si Ambrosius Aurelianus, un general romano-britanic, este dat de unele surse drept Arthur, in special dupa victoria pe care a repurtat-o impotriva anglo-saxonilor in batalia de la Badon Hill, ce ii este atribuita lui Arthur de barzii velsi.

acum 61 luni (25 Oct 2016)

Istoricii ii atribuie lui Arthur diverse calitati, pornind de la cea de sef de trib, rege, si pana la cea de general la comanda a ceea ce mai ramasese din armata romana.

Legenda regelui Arhur nu putea exista fara Camelot, insa istoricii sustin ca acest element a fost introdus mai tarziu in povestea eroului din Britania, ceea ce inseamna ca fie a fost inventat, fie a mai trecut ceva timp pana cand a fost consemnat si pe hartie, mentioneaza Joel Levy in lucrarea sa.

Cand se vorbeste despre Camelot, se face referire la acesta ca la un castel sau cetate medievala, insa nici acest lucru nu are tangenta cu realitatea, deoarece bretonii nu dispuneau in secolul al V-lea de tehnologia necesara pentru a edifica o astfel de constructie.

Cea mai apropiata varianta de realitate vizavi de legenda Camelotului este ca acesta a fost, de fapt, o tabara militara sau o structura fortificata. Locatia Camelotului nu fost stabilita cu exactitate nici pana astazi, ceea ce nu a impiedicat agentiile britanice de turism sa includa in ofertele lor diverse locuri, ce ar putea avea legatura cu regele Arthur, se mentioneaza in cartea "Istorii pierdute".

Posibile locatii ale Camelotului

Istoricii dau ca cea mai plauzibila locatie a Camelotului cetatea romana Camulodonum (Colchester-Essex), care a fost la un moment dat capitala a Britaniei romane.

Unul dintre posibilele figuri care au stat la baza legendei lui Arthur a fost Magnus Maximianus, conducator al Britaniei romane din secolul al IV-lea, iar unele dintre victoriile sale ar corespunde cu faptele de vitejie ale lui Arthur, printre care se numara castigarea unui razboi civil si doua expeditii militare in Armorica, Galia, detaliaza Joel Levy in cartea sa.

O alta posibila sursa a povestirilor legate de Arthur este Riothamus (ce inseamna regele suprem, in traducere), un comandant britan... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro