Legenda lui Mos Craciun: cum a aparut batranelul care aduce bucurii celor mici si cine l-a facut cunoscut

Legenda lui Mos Craciun: cum a aparut batranelul care aduce bucurii celor mici si cine l-a facut cunoscut

Una din legende spune ca Fecioara Maria era pe cale sa-l nasca pe Iisus Hristos, astfel ca i-a cerut lui Mos Ajun sa o adaposteasca. Alte stiri pe aceasta tema: Oameni de alte religii care serbeaza Craciunul alaturi de crestini Mos Craciun plimba copiii cu sania-taxi: automobilul are 1.800 de luminite si doi reni luminosi Cum sa pregatesti trecerea de la post la mesele bogate de Craciun

acum 61 luni (21 Dec 2016)

Una din legende spune ca Fecioara Maria era pe cale sa-l nasca pe Iisus Hristos, astfel ca i-a cerut lui Mos Ajun sa o adaposteasca. Pe motiv ca este sarac, acesta a refuzat-o, insa a indrumat-o sa mearga la Mos Craciun, fratele sau mai mic si mai bogat. Fecioara Maria a mers acasa la Mos Craciun, unde Craciuneasa a primit-o, insa a trimis-o sa nasca in grajdul animalelor, deoarece sotul ei era rau si necredincios.

Craciuneasa ar fi ajutat-o pe Maica Domnului sa nasca, insa cand a aflat, Mos Craciun s-ar fi infuriat si i-ar fi taiat mainile sotiei sale, drept pedeapsa. A doua zi, acesta chiar si-ar fi impartit averea copiilor sarmani, iar de atunci, in fiecare an, in Ajunul Nasterii Domnului, Mos Craciun merge cu sania trasa de reni la copiii cuminti si ascultatori pentru a le duce daruri.

Legenda mosului sarman

Se zice ca in urma cu mult timp a existat Mos Craciun, care era un batran ce facea jucarii. Acestuia ii placea foarte mult sa confectioneze jucarii, astfel ca se ocupa intreg anul cu acest lucru, iar pe 25 decembrie, produsele obtinute le vindea la pret mic intr-un targ. Intr-o zi de Craciun, cand se intorcea acasa de la targ, Mos Craciun a vazut pe o geam trei copii care nu au primit nici un cadou.

Vazandu-i atat de tristi pe micuti, batranul dorea sa le ofere o jucarie, insa nu mai avea niciuna, deoarece le-a vandut pe toate. Cum dorinta sa era atat de mare, pe fundul sacului a mai aparut o jucarie pe care le-a oferit-o celor trei copii, facandu-le o bucurie foarte mare. In fata sa si-a facut aparitia o caprioara ranita, pe care batranul a ingrijit-o.

Legenda batranului pastor si a cainelui credincios

Un pastor batran, ce avea un caine credincios, cauta intr-o seara un loc unde sa poata inopta. Cum mergea el, cainele a inceput sa vorbeasca si sa-i spuna ca pe cer se afla o stea foarte luminoasa, pe care ar trebui sa ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro