Legenda lui Andri Popa: a recuperat mai multe fete furate de turci si le-a vandut

Legenda lui Andri Popa: a recuperat mai multe fete furate de turci si le-a vandut

Ceata lui Andrei Popa sau (Andri Popa) a avut sarcina sa recupereze din seraiul vanatorilor de cadane cele cateva zeci de fete furate de turci.

acum 97 luni (25 Feb 2015)

Ceata lui Andrei Popa sau (Andri Popa) a avut sarcina sa recupereze din seraiul vanatorilor de cadane cele cateva zeci de fete furate de turci. Vestitul haiduc orginar din comuna doljena Seaca nu s-a putut hotari si a trecut Dunarea in Oltenia toate cele 500 de cadane. Haiducul Andrei Popa a cerut preturi simbolice: o sa, o arma sau sume mici de bani", a povestit istoricul Toma Radulescu.

Ctitorul satului Palilula

Satul Palilul din judetul Dolj a fost intemeiat de haiduci si poarta numele unei comune din Bulgaria. Andrei Popa este fondatorul localitatii, iar satenii sustin ca zone beneficiaza de protectie divina. In anul 1827 a pus pe picioare o biserica, iar cu toate ca lacasul de cult nu are o fundatie a rezistat cutremurelor. Haiducii lui Andrei Popa au stat in zona putini timp, iar dupa ce au plecat au lasat biserica unor boieri", a povestit Ion Carstei, din satul Palilula.

Piesa "Andrii Popa" a fost prezentata publicului pe data de 19 noiembrie 1973 la Sala Palatului intr-un concert sustinut de Phoenix. Textul piesei este din popor, iar muzica a fost scrisa de Mircea Baniciu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro