Legenda lacului fara fund din Mehedinti. Cum au imbinat satenii din diverse povesti un episod demn de "Dosarele X"

Legenda lacului fara fund din Mehedinti. Cum au imbinat satenii din diverse povesti un episod demn de

Se mai spune ca in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial oamenii ar fi facut un drum pe sub lac pentru a induce in eroare trupele nemtesti si ca tancurile acestora ar fi intrat pe acel drum de sub lac si nu ar mai fi iesit vreodata. Si atunci cica s-a scufundat cu tot si in locul acela a ramas balta, asa am auzit si eu de la batrani", povesteste Zoia Alenii, o femeie de 70 de ani, din Negresti.

acum 92 luni (10 Jul 2016)

Putinii sateni care mai traiesc in micuta localitate mehedinteana Negresti mai povestesc despre acest lac enigmatic care niciodata nu a secat.

Un localnic isi aminteste ca in urma cu cativa ani niste scafandrii au incercat sa vada cat este de adanc, dar au iesit repede afara fiindca erau foarte puternici curentii. Au spus ca apa le rupe cablurile si risca sa ramana acolo in adancuri", povesteste Zaharia Bumbaru (foto jos), un localnic in varsta de 83 de ani, descendent al celebrei familii de boieri din zona. Posibila explicatie

Batranul crede ca fundul lacului este sub nivelul Dunarii si ca asa se explica faptul ca nu seaca niciodata: "Apa are niste substraturi si fundul ei este sub nivelul Dunarii. Daca mina desfacea si largea craterul inunda tot satul si ajungea pana la oras. Apa din adancimea lacului e mult mai iute ca asta de deasupra care este oxigenata".

Un drum pe sub lac

Satenii din Negresti cunosc din batrani tot felul de povesti despre acest lac, in care au fost aruncati si morti in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Se mai spune ca in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial oamenii ar fi facut un drum pe sub lac pentru a induce in eroare trupele nemtesti si ca tancurile acestora ar fi intrat pe acel drum de sub lac si nu ar mai fi iesit vreodata.

Satenii mai povestesc ca niciodata nu au avut curaj sa intre in apele misteriosului lac. Cica era odata un bunar si s-a dus un om care avea toporul cu el ca sa adape boii. Si atunci cica s-a scufundat cu tot si in locul acela a ramas balta, asa am auzit si eu de la batrani", povesteste Zoia Alenii, o femeie de 70 de ani, din Negresti. Comorile din adancuri

Batranii mai spun ca in apele acestui lac satenii din Negresti ar fi aruncat mai multe lazi cu comori de teama celor care veneau sa atace satul.

"Se zice ca s-ar fi aruncat si n... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro