Legenda Cascadei Cailor, atractia turistica vizitata de zeci de mii de turisti anual

Legenda Cascadei Cailor, atractia turistica vizitata de zeci de mii de turisti anual

Inainte de cascada, apa rezultata din topirea zapezii si din ploi se aduna intr-un circ glaciar si de acolo, de pe versantul abrupt al Rezervatiei Piatra Rea se pravaleste in jos, formand cascada in trei trepte cu caderi succesive de 40 de metri, apoi 20 de metri si din nou 40 de metri.

acum 85 luni (16 Nov 2016)

Situata la o altitudine de 1.300 de metri, Cascada Cailor este unica in tara datorita inaltimii de la care apa se pravaleste, oferind un spectacol absolut nemaipomenit. Anca Sava, directorul Biroului de Informare pentru Turism din Borsa, spune ca cel mai bun moment de a vizita locul este primavara, atunci cand debitul apei creste si caderea apei devine spectaculoasa. Obiectivul turistic este promovat, in special de cand exista Biroul de Informare pentru Turism, iar turistii afla despre asta si chiar vin in numar mare. Am avut zile in timpul verii in care au fost peste 2000 de turisti doar intr-o zi", explica Anca Sava, directorul centrului de informare turistica. O alta posibilitate este din statiune, urcarea cu telescaunul a unei portiuni din traseu, care dureaza circa 15 minute, iar restul traseului, de inca 15 minute, pe jos. "Este situata in Parc National si nu este alt drum de acces", mai explica Anca Sava. Pentru grupuri, insa, mai este posibilitatea de a fi insotite de ghid turistic, care costa in jur de 200 de lei.

Cascada Cailor, formta intr-o caldare glaciara

Cascada Cailor, situata in parcul National Muntii Rodnei, este formata practic intr-o caldare glaciara extinsa a varfurilor Pietrosul Rodnei si Piatra Alba. Inainte de cascada, apa rezultata din topirea zapezii si din ploi se aduna intr-un circ glaciar si de acolo, de pe versantul abrupt al Rezervatiei Piatra Rea se pravaleste in jos, formand cascada in trei trepte cu caderi succesive de 40 de metri, apoi 20 de metri si din nou 40 de metri.

Legende legate de formarea cascadei

Exista ma multe legende legate de formarea cascadei, insa una dintre ele este cea mai cunoscuta si promovata si se refera la pasunile bogate, care erau locul preferat al localnicilor pentru a tine oile si caii, in timpul verii. Numai ca nu doar cascada a primit acest nume, ci intreaga zona a primit denumiri legate de acest eveni... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro