Legea turismului ii pune pe jar pe investitorii de pe litoral: "Ne mutam afacerile in Grecia"

Legea turismului ii pune pe jar pe investitorii de pe litoral:

In ultima runda de consultari, ce a avut loc in luna iunie la complexul Phoenicia din Navodari, patronii din turism, ce detin hoteluri, baze de tratament si de agrement, agentii de turism, localuri, au venit de pe tot litoralul, inclusiv din Delta Dunarii, pentru a vorbi cu ministrii Mihai Tudose, de la Economie, si Eugen Orlando Teodorovici, de la Finante, despre acest proiect de lege. Printre solicitarile investitorilor s-au mai numarat reducerea impozitului pe salariu cu 50-100% pentru angajarea studentilor de la Turism, introducerea taxei de promovare a statiunilor care sa fie administrate de un consiliu public-privat si scutirea de impozit pentru angajatii din statiunile sezoniere, carora li se adauga la salariu si se impoziteaza apoi transportul, cazarea si hrana de la locul de munca.

acum 52 luni (7 Jul 2015)

Investitorii din Turism cer Ministerului Economiei retragerea proiectului Legii Turismului care a fost supus, pe site-ul ministerului, spre dezbatere publica, pana luni, 6 iulie. "Ne asteptam la o Constitutie a turismului, nu la un compendiu de interese personale, plin de greseli, inadvertente si contradictii legislative, de la un capat la altul.

In ultima runda de consultari, ce a avut loc in luna iunie la complexul Phoenicia din Navodari, patronii din turism, ce detin hoteluri, baze de tratament si de agrement, agentii de turism, localuri, au venit de pe tot litoralul, inclusiv din Delta Dunarii, pentru a vorbi cu ministrii Mihai Tudose, de la Economie, si Eugen Orlando Teodorovici, de la Finante, despre acest proiect de lege. La discutiile care au durat ore in sir a participat Mirela Matichescu - presedintele Autoritatii Nationale de Turism, Valeriu Zgonea - presedintele Camerei Deputatilor, precum si senatori de Constanta cu afaceri in Turism, precum Nicolae Moga. Ei au cerut reducerea cu 50% a impozitului pe terenuri si cladiri turistice, aplicarea unui impozit forfetar/specific turismului, infiintarea unei agentii pentru investitiile de peste un milion euro, care sa ofere scutirea de impozit pe minimum cinci ani pana la amortizarea investitiei.

Printre solicitarile investitorilor s-au mai numarat reducerea impozitului pe salariu cu 50-100% pentru angajarea studentilor de la Turism, introducerea taxei de promovare a statiunilor care sa fie administrate de un consiliu public-privat si scutirea de impozit pentru angajatii din statiunile sezoniere, carora li se adauga la salariu si se impoziteaza apoi transportul, cazarea si hrana de la locul de munca.

Ministrii au promis ca proiectul va tine cont de cerintele venite din teren, argumentate si cu solutii. "Este o bataie de joc"

Investitorii s-au declarat socati de raspunsul demnitarilor. "Este o bataie de joc la adresa noas... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro