Legea salarizarii unitare, prima piedica pusa de PSD Guvernului Ciolos

Legea salarizarii unitare, prima piedica pusa de PSD Guvernului Ciolos

Nu cred ca vom putea sa facem acest lucru din acest buget, pentru ca in mod normal lucrurile sunt hotarate si vom incepe de la orice hotarare va fi valabila de la anul", a spus Dancu, inainte de anuntul lui Liviu Dragnea. De cateva zile, liderii PSD cer Guvernului Ciolos sa promoveze de urgenta legea salarizarii unitare, uitand ca aceste proiect de lege a fost ingropat de Guvernul Ponta prin majorari punctuale ale salariilor bugetarilor, ingreunand aplicarea sistemului de salarizare unitara", a mai spus Ialomitianu.

acum 84 luni (4 Dec 2015)

Presedintele PSD Liviu Dragnea a anuntat ca, daca proiectul legii salarizarii unitare nu este asumat de Guvern, se gandeste sa-l promoveze printr-o initativa legislativa. "Daca proiectul de lege respectiv, care a fost lasat in minister de catre doamna Rovana Plumb cu toate avizele din interiorul ministerului nu va fi asumat de catre Guvern, ne gandim serios sa-l promovam printr-o initativa legislativa. Acest proiect de lege are in spate negocieri finalizate cu toti partenerii sociali, atat sindicate cat si asociatiile autoritatilor locale si nu numai", a spus Dragnea.

Liderul PSD a mai spus ca nu exclude ca proiectul de lege al salarizarii unitare sa ajunga in Parlament inainte de sarbatori, cand Parlamentul intra in vacanta. Nu excludem posibilitatea ca acest proiect de lege sa fie depus in aceasta sesiune, in acest an", a mai precizat Dragnea.

Ar depasi deficitului bugetar negociat cu UE

Daca legea salarizarii unitare, restanta Guvernului Ponta, ar fi adoptata de catre Parlament pana la sfarsitul sesiunii parlamentare care se incheie in decembrie, Guvernul ar fi obligat sa o includa in bugetul de stat pe 2015, care umeaza sa fie aprobat in urmatoarele trei saptamani in Parlament. Guvernul Ciolos a reusit sa cuprinda in bugetul de stat toate majorarile salariale ale Guvernului Ponta si sa se incadreze in acelasi timp in deficitul bugetar impus de Comisia Europeana.

Cu toate masurile guvernarii Ponta, deficitul bugetar va fi 2,98% din PIB, iar limita impusa de Comisia Europeana era de 3%. "Liderii PSD probabil ca doresc ca noul Guvern sa cada in capcana incalcarii legislatiei europene privind depasirea limitelor deficitului bugetar si intrarea Romaniei in procedura deficitului excesiv, cu riscul unor sanctiuni din partea Comisiei Europene", comenteaza fostul ministru de Finante Gheorghe Ialomitianu, deputat PNL. Nu cred ca vom putea sa facem acest lucru din acest bug... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro