Legea privind Statutul Casei Regale va fi votata in procedura de urgenta. Seful Casei Regale ar avea rang echivalent celui de sef de stat

Senatul a acceptat, luni, solicitarea lui Calin Popescu Tariceanu, in calitate de initiator, ca propunerea legislativa privind Statutul Casei Regale sa fie adoptata in procedura de urgenta, aceasta initiativa fiind un gest de respect fata de rolul pe care Casa Regala a Romaniei l-a avut in decursul istoriei, informeaza Mediafax.

acum 25 luni (21 Nov 2017)

Senatul a acceptat, luni, solicitarea lui Calin Popescu Tariceanu, in calitate de initiator, ca propunerea legislativa privind Statutul Casei Regale sa fie adoptata in procedura de urgenta, aceasta initiativa fiind un gest de respect fata de rolul pe care Casa Regala a Romaniei l-a avut in decursul istoriei, informeaza Mediafax. Liviu Dragnea, sa propunem aceasta initiativa legislativa ca un gest de respect fata de rolul pe care Casa Regala a Romaniei l-a avut in decursul istoriei. Va rog sa fiti de acord cu derularea acestui proiect in procedura de urgenta", a spus in plenul Senatului Calin Popescu Tariceanu.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu si presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, au depus, pe 7 noiembrie, o initiativa legislativa pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a Romaniei, care prevede recunoasterea acesteia ca persoana juridica de drept privat.

De asemenea, se urmareste recunoasterea pozitiei de Sef al Casei Regale a Romaniei, ca pozitie onorifica, asimilata protocolar cu aceea a unui fost sef de stat, intre atributiile caruia se afla adoptarea Statutului Casei Regale a Romaniei, instituirea unui serviciu administrativ al Casei Regale a Romaniei, strict in scopul indeplinirii atributiilor sale publice, care sa fie finantat de la bugetul de stat, in limita alocarii bugetare si atribuirea in folosinta gratuita (cu pastrarea dreptului de proprietate publica al statului) a Palatului Elisabeta, ca sediu al Casei Regale a Romaniei. "Finantarea cheltuielilor de functionare curenta ale Casei Regale a Romaniei se asigura de la bugetul de stat, in limita aprobata anual prin Hotarare a Guvernului", potrivit textului normativ. "Este nevoie, mai mult decat oricand, de o institutie deasupra politicii partinice, in care romanii sa vada un reper de echilibru si continuitate", se arata intr-un comunicat de presa al Senatului. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro