LEGEA PARTIDELOR POLITICE: "Un partid care militeaza impotriva statului de drept poate fi dizolvat"

(2) din Constitutie prevede ca "partidele sau organizatiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militeaza impotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranitatii, a integritatii sau a independentei Romaniei sunt neconstitutionale.

acum 88 luni (3 Feb 2017)

Daca un partid sau o organizatie militeaza impotriva principiilor statului de drept el poate fi dizolvat pe care judecatoreasca. (1) din Legea partidelor politice prevede ca "Un partid politic se dizolva pe cale judecatoreasca (...) cand se constata incalcarea prevederilor art. (2) din Constitutie prevede ca "partidele sau organizatiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militeaza impotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranitatii, a integritatii sau a independentei Romaniei sunt neconstitutionale.

Potrivit Legii partidelor, partidele mai pot fi dizolvate, in aceleasi conditii, "cand scopul sau activitatea partidului politic a devenit ilicita ori contrara ordinii publice; cand realizarea scopului partidului politic este urmarita prin mijloace ilicite sau contrare ordinii publice; cand partidul urmareste alt scop decat cel care rezulta din statutul si programul politic ale acestuia; ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro