Legea lui Serban Nicolae: N-ai furat, nu esti deputat | OPINIE

Toti politicienii care nu au inca dosar trebuie sa faca in cel mai scurt timp o fapta penala, o spaga, un abuz, o ciordeala din raftul birtului, aceasta fiind conditia de a ramane in Parlamentul Romaniei. Pentru ca nu mai sper ca partidele sa se apuce de curatenia de Paste, sa spele geamurile si sa dea cu clor sa scoata mucegaiul.

acum 55 luni (10 Mar 2017)

Toti politicienii care nu au inca dosar trebuie sa faca in cel mai scurt timp o fapta penala, o spaga, un abuz, o ciordeala din raftul birtului, aceasta fiind conditia de a ramane in Parlamentul Romaniei. Asta ar trebui sa fie urmatorul amendament introdus de Serban Nicolae. Sunt convins ca, undeva, in creierul lui de sofer de puscarias, o astfel de idee incolteste ca fasolea in vata. Cat sa se mai ia lumea de ei?

Plus ca, intre timp, printre cei care n-au apucat sa fure macar un strudel de la restaurantul cu preturi speciale s-a dezvoltat un complex de inferioritate. Practic, ei sunt un fel de condamnati la locul de munca.

La un moment dat, soferul lui Voicu poate revolutiona chiar sistemul de vot. Sa aiba dreptul de a pune stampila doar cei care au cazier penal. Daca n-ai furat chiar nimic din tara asta, chiar esti un personaj jalnic, si meriti sa fii lipsit de drepturi. Nu-l avem pe domnul acela solduros, cu alura de crai obosit, pacalit si vesnic necajit?

Asa am putea vorbi despre statul de nedrept, ala in care o sa fie arestati toti cei suspecti ca n-au furat.

Altfel, e greu sa vezi ca intre euglena verde, amoeba si specialistul in drept al principalului partid din Romania nu exista decat o diferenta, si anume ca ultimul este parlamentar si, cateodata, pare ca emite sunete. Mereu ma gandesc ca, de fapt, ce spune el e o interpretare a Google Voice dupa limbajul semnelor pentru cei cu probleme de auz. Desi e foarte greu pentru cineva sa traduca ecourile unui hau atat de profund.

Cu astfel de exemplare, avem doar o directie. Pentru ca nu mai sper ca partidele sa se apuce de curatenia de Paste, sa spele geamurile si sa dea cu clor sa scoata mucegaiul. Si nici nu-mi fac vreo iluzie despre dezmembrarea gruparii Dragnea de alianta Ponta-Tariceanu.

Singurul lucru real este ca mai avem vreo trei ani si noua luni sa ne gandim cu adevarat ce ne dorim. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro