Legea defaimarii, modificata de Dragnea dupa reactia Ambasadei SUA

Legea defaimarii, modificata de Dragnea dupa reactia Ambasadei SUA

"Se va infiinta, in cadrul CNCD, un departament care va urmari promovarea tolerantei, este vorba de promovarea si garantarea tolerantei prin trei mijloace si domenii: prin educatie, prin sistemul administratiei publice si prin presa, prin posturile publice. Basescu: Dragnea vrea sa puna sub control internetul Legea defaimarii, initiata de liderul PSD Liviu Dragnea, care prevede amenzi de pana la 100.000 de lei pentru jigniri aduse inclusiv pe Facebook, a fost scoasa de pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor pentru ca nu a respectat traseul procedural.

acum 88 luni (15 Feb 2016)

"Se va infiinta, in cadrul CNCD, un departament care va urmari promovarea tolerantei, este vorba de promovarea si garantarea tolerantei prin trei mijloace si domenii: prin educatie, prin sistemul administratiei publice si prin presa, prin posturile publice. Nu vreau ca aceasta lege sa aiba un caracter sanctionatoriu, din aceasta lege am eliminat si notiunea de defaimare, este o lege pentru promovarea tolerantei si a demnitatii umane. Se vor elabora ghiduri de bune practici", a aratat Liviu Dragnea, prezent la Comisiile de specialitate reunite.

Comisia Juridica si Comisia pentru Drepturile omului de la Camera Deputatilor au eliminat luni toate articolele referitoare la defaimare, incitare la ura si discriminare sociala, precum si amenzile prevazute in proiectul de lege initiat de Liviu Dragnea.

Totodata, Dragnea a schimbat si titlul proiectului de lege in legea privind asigurarea tolerantei fata de diferentele de grup.

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a criticat, astazi, legea defaimarii initiata de liderul PSD Liviu Dragnea, precizand ca "protejarea libertatii de exprimare, chiar si in cazurile in care exprimarea aleasa ofenseaza, este un aspect fundamental al unei societati democratice sanatoase". Protejarea libertatii de exprimare, chiar si in cazurile in care exprimarea aleasa ofenseaza, este un aspect fundamental al unei societati democratice sanatoase.

In replica, liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, ca este de acord cu afirmatiile ambasadorului SUA la Bucuresti privind libertatea de exprimare si a precizat ca va depune noi amendamente la Legea defaimarii astfel incat sa nu mai existe interpretari, scopul proiectului fiind promovarea tolerantei.

"Am vazut reactia ambsadorului SUA, sunt total de acord cu afirmatiile, sustinem libertatea de exprimare", a declarat Liviu Dragnea, la finalul sedintei Biroului Permanent al PSD, prec... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro