LEGEA care-l ELIMINA pe KLAUS IOHANNIS din numirea sefilor DNA, DIICOT, ICCJ, adoptata tacit de Camera Deputatilor

LEGEA care-l ELIMINA pe KLAUS IOHANNIS din numirea sefilor DNA, DIICOT, ICCJ, adoptata tacit de Camera Deputatilor

Proiectul depus in Parlament de copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, potrivit caruia Presedintele Romaniei nu mai numeste conducerea ICCJ si nici sefii DNA si DIICOT, va fi adoptat, luni, tacit, de Camera Deputatilor.

acum 95 luni (3 Jun 2016)

Proiectul depus in Parlament de copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, potrivit caruia Presedintele Romaniei nu mai numeste conducerea ICCJ si nici sefii DNA si DIICOT, va fi adoptat, luni, tacit, de Camera Deputatilor. Aflati in campanie electorala, deputatii nu au discutat proiectul in termenul constitutional de 45 de zile.

Proiectul de lege va merge automat la Senat in calitate de camera decizionala. Tariceanu sustine in expunerea de motive ca a depus acest proiect de lege pentru "a scoate actul de justitie de sub influenta prea mare a factorului politic".

In momentul de fata, legea privind statutul judecatorilor si procurorilor prevede ca presedintele, vicepresedintii si presedintii de sectii ai ICCJ sunt numiti de catre presedintele Romaniei, la propunerea CSM. Proiectul care va fi adoptat tacit in Camera Deputatilor spune ca sefii ICCJ sunt numiti doar de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"Inalta Curte de Casatie si Justitie isi numeste, dintre judecatorii care au functionat la aceasta instanta cel putin doi ani, presedintele, vicepresedintele, presedintii de sectii", prevede proiectul lui Tariceanu. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro