Legea BIG BROTHER si cartelele PREPAY, in atentia CSAT

Legea BIG BROTHER si cartelele PREPAY, in atentia CSAT

O alta tema de pe agenda sedintei CSAT a constituit-o "revizuirea Protocolului de cooperare interinstitutionala intre Ministerul Apararii Nationale si Ministerul Afacerilor Interne, prin care se asigura indeplinirea in comun a misiunilor din ariile proprii de responsabilitati si cele ale structurilor subordonate pe timp de pace si in celelalte situatii prevazute de lege".

acum 73 luni (30 Sep 2014)

Sedinta CSAT condusa de presedintele Traian Basescu si care a avut loc la Palatul Cotroceni s-a incheiat dupa aproximativ o ora si jumatate de discutii. Membrii CSAT au aprobat, in acest sens, directiile de actiune, tinand cont atat de evolutiile, cat si de impactul acestora asupra securitatii Romaniei si au stabilit ca institutiile responsabile sa tina cont de riscurile, amenintarile si vulnerabilitatile identificate si in cursul acestui an", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

"In continuare, au fost analizate si aprobate activitatile desfasurate de catre Ministerul Afacerilor Interne pentru pregatirea presedintiei Romane a Comitetului Interministerial de Rang Inalt al Fortei de Jandarmerie Europeana (FJE), din anul 2015, precum si obiectivele generale pe care tara noastra le va dezvolta in timpul mandatului", se mai arata in comunicat.

O alta tema de pe agenda sedintei CSAT a constituit-o "revizuirea Protocolului de cooperare interinstitutionala intre Ministerul Apararii Nationale si Ministerul Afacerilor Interne, prin care se asigura indeplinirea in comun a misiunilor din ariile proprii de responsabilitati si cele ale structurilor subordonate pe timp de pace si in celelalte situatii prevazute de lege". "Membrii CSAT au hotarat ca Guvernul Romaniei sa intreprinda demersurile necesare urgentarii adoptarii cadrului legislativ in domeniul securitatii cibernetice, sa sprijine constituirea de entitati, atat in cadrul sectorului public, cat si al celui privat, specializate in evaluarea securitatii infrastructurilor cibernetice de interes national, iar institutiile responsabile sa ia masuri pentru definirea si operationalizarea unui program destinat instruirii specialistilor in domeniul securitatii cibernetice. De asemenea, Consiliul a mai hotarat ca Guvernul Romaniei sa intreprinda demersuri pentru introducerea in scoli a pregatirii obligatorii cu privire la securitatea spatiului cibernetic si pentru crearea de specializari in in... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro