Legea "antilegionara" dezbina Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului

Legea

Mai mult, legea instituie delictul de opinie si il incadreaza la fapte penale, ceea ce este extrem de grav", a declarat Radu Preda in cadrul unei dezbateri gazduite de Muzeul Taranului Roman.

acum 107 luni (1 Sep 2015)

Cei patru membri solicita Guvernului sa-l demita pe actualul presedinte. In consecinta, ne autosuspendam din Consiliul stiintific al IICCMER pana in momentul desemnarii unui nou presedinte executiv al acestui institut de catre Guvernul Romaniei", informeaza un comunicat de presa semnat de cei patru si transmis Agerpres.

Mai exact, teologul Radu Preda, directorul IICCMER, a anuntat recent ca pregateste un memoriu pe care-l va adresa presedintelui Klaus Iohannis si Parlamentului pe marginea legii antilegionare. Se instituie o interpretare si se omite ideologia care a produs cele mai multe crime. Mai mult, legea instituie delictul de opinie si il incadreaza la fapte penale, ceea ce este extrem de grav", a declarat Radu Preda in cadrul unei dezbateri gazduite de Muzeul Taranului Roman. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro