Legea amnistiei si gratierii ar putea fi respinsa astazi de Parlament

Legea amnistiei si gratierii ar putea fi respinsa astazi de Parlament

UPDATE Proiectul de lege a amnistiei si gratierii a fost inclus pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor, dupa o scurta sedinta in care toti liderii de grupuri parlamentare s-au pus de acord. Am vorbit si in Camera Deputatilor, cu domnul Zgonea, cu liderul grupului parlamentar, domnul Neacsu, si, asa cum am spus saptamana trecuta, in dezbatarea cu Klaus Iohannis, maine (marti - n.r.), nu doar cei de la PSD, ci si toti din coalitie, vom vota pentru respingerea definitiva a legii amnistiei si gratierii si binenteles pentru incuviintarea cererilor Justitiei", a spus Ponta.

acum 111 luni (18 Nov 2014)

UPDATE Legea amnistiei si gratierii a fost respinsa, cu 293 de voturi pentru, un vot impotriva si o abtinere. A trebuit ca sase milioane de romani sa voteze impotriva lui Victor Ponta ca dumneavoastra sa respingeti acest proiect!

UPDATE Biroul Permanent al Camerei Deputatilor (BPN) a decis, cu unanimitate de voturi, ca proiectul privind legea amnistiei si a gratierii sa fie dezbatut astazi in plenul Camerei, urmand ca maine sa fie programat votul final. UPDATE Proiectul de lege a amnistiei si gratierii a fost inclus pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor, dupa o scurta sedinta in care toti liderii de grupuri parlamentare s-au pus de acord. Liderul deputatilor liberali, George Scutaru, a declarat, la finalul sedintei liderilor de grup, ca votul de maine al deputatilor va fi unanim in favoarea respingerii proiectului de lege. "Maine, si Opozitia si Puterea vor respinge proiectul de lege", a declarat Scutaru. Dupa castigarea alegerilor, Iohannis a cerut Parlamentului sa se intruneasca marti pentru a respinge proiectul de lege privind amnistia si gratierea. "Solicit Parlamentului sa se tina de cuvant si maine (n.r.- marti) sa puna pe ordinea de zi legea amnistiei si s-o pice. Tot maine sa ia in discutie toate solicitarile venite din partea justitiei si sa le incuviinteze pe toate", a declarat Iohannis, in prima sa conferinta de presa, dupa castigarea alegerilor. In prima conferinta de dupa infrangerea de duminica, premierul Victor Ponta a declarat ca reprezentantii PSD si ai celorlalte formatiuni din coalitie vor vota pentru respingerea definitiva a legii amnistiei si gratierii si pentru incuviintarea cererilor Justitiei. Am vorbit si in Camera Deputatilor, cu domnul Zgonea, cu liderul grupului parlamentar, domnul Neacsu, si, asa cum am spus saptamana trecuta, in dezbatarea cu Klaus Iohannis, maine (marti - n.r.), nu doar cei de la PSD, ci si toti din coalitie, vom vota pentru respingerea definitiva a legii amnistiei si gratierii si binenteles pentru incuvi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro