Legatura stranie dintre Sarmizegetusa Regia si Retezat. Ce a descoperit un astronom care a cercetat capitala Daciei

Legatura stranie dintre Sarmizegetusa Regia si Retezat. Ce a descoperit un astronom care a cercetat capitala Daciei

De-a lungul timpului, sanctuarele misterioase din Sarmizegetusa Regia au starnit interesul pasionatilor de astronomie. Un studiu realizat de Franz Kerek, un cercetator roman de la Institutul Max Planck din Munchen, ofera o ipoteza neobisnuita despre motivele pentru care dacii si-au asezat capitala in Muntii Orastiei. Sarmizegetusa se afla la varful unghiului drept al unui mega triunghi format din doua varfuri proeminente ale Retezatului inconjurator si Muntii Parang, o ipoteza confirmatain detaliu de date precise prin satelit si GPS.

acum 36 luni (9 Mar 2018)

De-a lungul timpului, sanctuarele misterioase din Sarmizegetusa Regia au starnit interesul pasionatilor de astronomie.

Un studiu realizat de Franz Kerek, un cercetator roman de la Institutul Max Planck din Munchen, ofera o ipoteza neobisnuita despre motivele pentru care dacii si-au asezat capitala in Muntii Orastiei. Lucrarea s-a numit "Masuratori astronomice precise ale siturilor antice din Dacia, asupra mega-triunghiului Sarmizegetusa Regia - Parang - Retezat" si a fost publicata de dr. Studiu ajuta, potrivit autorului stabilit de trei decenii in Germania, la deslusirea misterului asezarii alese de daci pentru a construi sanctuarele din Sarmizegetusa.

Retezatul "daltuit"

"Sarmizegetusa-Regia din Carpatii Meridionali a fost capitala imparatiei dacice (84 i.Ch.-106 d.Hr.), dar locatia ei exterioara si sanctuarele enigmatice ale sale fac din ea, mai probabil, o destinatie sacra. Credinta dacica a fost o religie pitagoreana si sustinem ca Sarmizegetusa a fost asezata in conformitate cu aliniamentele astronomice precise si cu doctrinele pitagoreene ale structurilor armonice bine ordonate in cer si pe pamant. Sarmizegetusa se afla la varful unghiului drept al unui mega triunghi format din doua varfuri proeminente ale Retezatului inconjurator si Muntii Parang, o ipoteza confirmatain detaliu de date precise prin satelit si GPS. Recenta descoperire a bratarilor de aur masive din Sarmizegetusa sustine, de asemenea, statutul sau cu destinatia sacra-ceremonie. Marginea de 160 de metri a piramidei trunchiate a Retezatului a fost, probabil, aranjata prin netezirea, de catre oameni, a varfului. Traseele de constructii similare pot fi identificate in jurul varfutilot Piatra Taiata si Coasta lui Rus, din Muntii Parang", sustine cercetatorul in rezumatul celor sase pagini ale studiului.

Mistere nedeslusite

Franz Kerek sustine ca in ziua solstitiului de iarna, cei care ajung in... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro