LEGATURA NICUSOR DAN - AEDIFICIA CARPATI, SUBIECT DE CONTROVERSE. UPDATE. SEBASTIAN BODU: Am auzit ca asociatia lui Nicusor Dan CERE BANI celor care renoveaza cladiri in zone istorice, sub santajul unor actiuni in justitie.

LEGATURA NICUSOR DAN - AEDIFICIA CARPATI, SUBIECT DE CONTROVERSE. UPDATE. SEBASTIAN BODU: Am auzit ca asociatia lui Nicusor Dan CERE BANI celor care renoveaza cladiri in zone istorice, sub santajul unor actiuni in justitie.

Candidatul USB la Primaria Capitalei, Nicusor Dan, este acuzat ca a dat in judecata Universitatea Bucuresti pentru a apara interesele unui sponsor de campanie, patronul Aedificia Carpati.Firma de constructii este condusa de omul de afaceri Petre Badea. De asemenea, daca as fi contracandidatul lui sau procuror, l-as intreba daca donatiile facute publice au fost primite din initiativa donatorilor, care au alergat dupa el sa ii dea bani, sau au fost cerute de el, in calitate de candidat si, la fel ca Ludovic Orban, persona cu functie de conducere in cadrul unui partid, pentru ca, daca suntem in cazul din urma, fapta lui ND este identica cu cea a lui Orban.

acum 53 luni (28 May 2016)

Candidatul USB la Primaria Capitalei, Nicusor Dan, este acuzat ca a dat in judecata Universitatea Bucuresti pentru a apara interesele unui sponsor de campanie, patronul Aedificia Carpati.Firma de constructii este condusa de omul de afaceri Petre Badea.

Presedintele Senatului Universitatii Bucuresti, sociologul Marian Preda, a scris, pe Facebook, ca Nicusor Dan a dat in judecata aceasta universitate, incercand sa blocheze construirea unor camine. A urmat o reactie a lui Mircea Kivu, o noua replica a lui Marian Preda si un atac surprinzator al lui Sebastian Bodu.

MIRCEA KIVU: "Pentru ca Marian Preda mi-a amintit numele in atacul pe care-l intreprinde astazi impotriva prietenului meu Nicusor Dan, ma simt dator sa spun ce stiu eu despre aceasta poveste. In 2011, Asociatia Salvati Bucurestiul deschisese un proces impotriva Facultatii de Sociologie, care intentiona sa inceapa construirea unui nou sediu in perimetrul protejat al monumentului istoric (clasa A) Azilul si capela Elena Doamna de langa Palatul Cotroceni (Sos. Intr-adevar, inainte de campania din 2012, eu facand parte din echipa de campanie (fara a fi seful acesteia), am fost contactat de Marian Preda, care m-a rugat sa-i inlesnesc o discutie cu Nicusor, sugerand ca l-ar putea sustine in campanie daca ar renunta la proces. Am discutat despre asta, Nicusor mi-a argumentat ca, intrucat procesul nu are drept obiect un interes personal al sau, nu i s-ar parea onest sa negocieze o cauza in care, de fapt, ASB apara interesul public. Dar atacul de azi devine josnic prin insinuarea ca Nicusor Dan ar fi aparat atunci interesele firmei Aedificia Carpati, si nu patrimoniul Bucurestiului . Alegatii de genul "gurile rele mi-au spus", facute in timpul unei campanii electorale, nu mi se par deloc inocente." Este o deturnare a discutiei de la intrebarile principale: de ce a vrut Salvati Bucurestiul sa anuleze autorizatiile de constructie si sa darame constructiile Facultatii si de ce ND nu a venit sa vada... Citeste intreg articolul pe evz.ro