Legatura intre dieta si cancer: rolul aminoacizilor in "infometarea" tumorilor
Cercetatorii de la "Institutul pentru Cercetarea Cancerului UK Beatson" si Universitatea din Glasgow au descoperit ca indepartarea a doi aminoacizi neesentiali- serina si glicina - din dieta soarecilor a incetinit dezvoltarea limfomului si a cancerului intestinal, conform unui studiu publicat in revista Nature. Profesorul Karen Vousden, co-autor al studiului, de la Institutul de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie, a spus: "Acest tip de dieta restrictionata ar fi o masura pe termen scurt care trebuie sa fie atent controlata si monitorizata de catre medici pentru ca tratamentul sa fie desfasurat in siguranta.
Cercetatorii de la "Institutul pentru Cercetarea Cancerului UK Beatson" si Universitatea din Glasgow au descoperit ca indepartarea a doi aminoacizi neesentiali- serina si glicina - din dieta soarecilor a incetinit dezvoltarea limfomului si a cancerului intestinal, conform unui studiu publicat in revista Nature. Urmatoarea etapa ar fi organizarea unor studii clinice cu pacienti cu cancer pentru a evalua fezabilitatea si siguranta unui astfel de tratament.
Doctorul Oliver Maddocks, cercetator de la Universitatea din Glasgow, a declarat: "Constatarile noastre sugereaza ca restrictionarea anumitor aminoacizi printr-un plan de dieta controlata ar putea reprezenta o parte suplimentara a tratamentului pentru unii pacienti cu cancer in viitor, ajutand ca tratamentele sa fie mai eficiente", relateaza publicatia Science Daily. Profesorul Karen Vousden, co-autor al studiului, de la Institutul de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie, a spus: "Acest tip de dieta restrictionata ar fi o masura pe termen scurt care trebuie sa fie atent controlata si monitorizata de catre medici pentru ca tratamentul sa fie desfasurat in siguranta. Celulele canceroase nu produc serina si glicina Aminoacizii sunt materia prima de care celulele au nevoie pentru a produce proteine. In timp ce celulele sanatoase sunt capabile sa produca suficienta serina si glicina, celulele canceroase sunt mult mai dependente de obtinerea acestor aminoacizi vitali din mancare.
Cu toate acestea, studiul a constatat, de asemenea, ca dieta a fost mai putin eficienta in tumorile cu o gena Kras activata, cum ar fi majoritatea cancerelor pancreatice, deoarece gena defectuoasa a stimulat capacitatea celulelor canceroase de a-si produce propriile serine si glicine.
Dr. Emma Smith, manager de comunicare stiintifica la Institutul de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie, a declarat: "Aceasta este o analiza foarte interesanta a modului in care reducerea furnizarii de nutrienti esentiali pentru cresterea... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro