Lectiile pe care nu le-a invatat PNL

Candidatura lui Marian Munteanu a starnit un val de critici din partea societatii civile, pe motiv ca a dat dovada de simpatii fata de miscarea legionara, de care nu s-a dezis niciodata. De fapt, in ultimii trei ani de zile, in special in Capitala a aparut un nou stil de implicare civica, format din curente nu neaparat unitare, oameni fiind uniti doar de o exigenta fara precedent fata de politicieni.

acum 93 luni (6 Jun 2016)

PSD a obtinut o victorie istorica la alegerile locale din Bucuresti, potrivit rezultatelor partiale, castigand atat primaria Capitalei cat si toate cele sase primarii de sector. Revelatia alegerilor din Capitala a fost, fara indoiala, Nicusor Dan (USB) care nu doar ca reusit sa iasa pe locul doi, cu 29,7%, dar a fost si o veritabila locomotiva pentru candidatii la primariile de sector. In 2012, la prima candidatura ca indepndent, Dan obtinuse 9,17% iar cresterea de acum dovedeste deschiderea alegatorilor din Capitala catre politicieni noi, cu mesaje moderne, aplicate si, mai important, neuzati de scandaluri.

Ramane de vazut ce succes va avea Nicusor Dan cu noul proiect - de a transforma Uniunea Salvati Bucurestiul in Uniunea Salvati Romania (USR). PNL a platit tribut propriilor greseli, dupa ce partidul a avut nu mai putin de patru candidati la Primaria Capitalei (Cristian Busoi, Ludovic Orban, Marian Munteanu, Catalin Predoiu). Cele mai serioase controverse le-a provocat Marian Munteanu, pe care PNL a decis sa-l retraga la doar o saptamana de la desemnare. Candidatura lui Marian Munteanu a starnit un val de critici din partea societatii civile, pe motiv ca a dat dovada de simpatii fata de miscarea legionara, de care nu s-a dezis niciodata.

De fapt, in ultimii trei ani de zile, in special in Capitala a aparut un nou stil de implicare civica, format din curente nu neaparat unitare, oameni fiind uniti doar de o exigenta fara precedent fata de politicieni. De fiecare data acest curent a atacat adversarii PNL, facandu-i pe liderii liberali sa savureze loviturile incasate de PSD, fara a pricepe ca ei nu vor fi curtati in situatii similare. Asa s-a intamplat, de pilda, in scandalul "Rosia Montana" cand principala tinta a fost Victor Ponta, premierul de atunci, sustinator al proiectului. La fel s-a intamplat la alegerile prezidentiale din 2014, cand romanii s-au revoltat impotriva lui Victor Ponta din cauza modului abuziv in care guvernul acestuia i-a imp... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro