Lectiile lui Casanova despre dragoste si sex: tehnici de seductie care functioneaza perfect si astazi

Psihologul Daniel Goleman explica pentru publicatia britanica "Express" ca printre secretele cuceritorului italian se numarau abilitatea de a socializa si de a se face placut, inteligenta si intuitia extraordinara de care dadea dovada, dar si modul gradat in care stia sa construiasca relatia cu o femeie pana cand accepta sa faca dragoste cu el. Rabdarea aduce biruinta Intotdeauna va avea de castigat barbatul care are rabdarea sa astepte semnalul unei femei pentu a face urmatorul pas, care nu o va presa in vreun fel si va intelege sa lase relatia sa se construiasca in ritmul de care ea are nevoie. Dar ce este interesat, irezistibilul italian era la fel de imprevizibil, de greu de citit de femei, pe cat era de dificil de descifrat de partenerii de la masa de joc.

acum 91 luni (20 May 2015)

Printre cuceririle lui Casanova s-au numarat doamne din inalta societate, dar se pare ca ii placeau in mod deosebit slujnicele, mult mai libere din punct de vedere sexual.

Psihologul Daniel Goleman explica pentru publicatia britanica "Express" ca printre secretele cuceritorului italian se numarau abilitatea de a socializa si de a se face placut, inteligenta si intuitia extraordinara de care dadea dovada, dar si modul gradat in care stia sa construiasca relatia cu o femeie pana cand accepta sa faca dragoste cu el. Psihologul este de parere ca aceste calitati contureaza portretul cuceritorului prin excelenta, si nu imaginea de "baiat rau", care avem astazi impresia ca il face atragator pe un barbat in ochii femeilor.

Nu in ultimul rand, Casanova s-ar fi indragostit cu adevarat de multe dintre cuceririle sale, pe care incerca sa le faca sa se simta iubite, nu era nici pe departe un pradator sexual fara scrupule. Psihologul a extras din memorile lui Casanova, "Povestea vietii mele", zece volume publicate intre 1826 si 1832, o serie de lectii despre dragoste si sex care pot fi aplicate cu succes si in prezent.

Giacomo Casanova (1725 - 1798) FOTO circololettori.it

Iata care sunt cele zece secrete ale cuceritorului Casanova:

Invata sa spui "povesti"

Casanova era un orator desavarsit, plin de savoare, cu o cultura vasta. Reusea sa captiveze o femeie prin felul in care vorbea despre cele mai banale lucruri, pana in momentul in care aceasta era complet absorbita de cuvintele sale. Femeile sunt atrase de barbatii care duc o viata interesanta, plina de provocari, de firile amuzante, relaxate, care inspira siguranta de sine. Astfel, femeile vor face automat diferenta intre un astfel de barbat si restul, iar modul sau de a trai va deveni o "arma" de seductie in sine.

Trateaza fiecare femeie ca si cum ar fi unica

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro