Lectiile despre fericire ale duhovnicilor romani. "A fi fericit inseamna a-l face fericit pe celalalt. Fa bine, asteapta raul"

Lectiile despre fericire ale duhovnicilor romani.

Virtutea este adevarata fericire, scrie cuviosul Filothei Zervakos: "Adevarata fericire nu consta din demnitati nici din odihna trupului. "Sa nu lasi nici pe fratele tau sa se culce intristat impotriva ta, nici tu sa nu te culci scarbit impotriva lui, ci mergi si te impaca cu fratele tau", afirma Arsenie Boca.

acum 85 luni (16 Apr 2017)

Virtutea este adevarata fericire, scrie cuviosul Filothei Zervakos: "Adevarata fericire nu consta din demnitati nici din odihna trupului.

Fericirea este inselatoare, afirma Nifon, mitropolitul Tarii Romanesti: "Fiul meu, sa nu te increzi in fericirea pamanteasca, in slava si stralucirea acestei lumi, caci toate cele de pe pamant sunt mai inselatoare ca visele".

A fi fericit inseamna a-l face fericit pe celalalt, este un citat atribuit lui Arsenie Boca. "Sa nu lasi nici pe fratele tau sa se culce intristat impotriva ta, nici tu sa nu te culci scarbit impotriva lui, ci mergi si te impaca cu fratele tau", afirma Arsenie Boca. Numai datorita crestinismului nu umblu crispat, jignit, pe strazile diurne, nocturne ale orasului - si nu ajung sa fiu si eu unul dintre acele cadavre pe care le poarta vii apa curgatoare a vietii. Si nu ma numar printre cei care n-au inteles ca mai fericit este a da decat a lua", scria calugarul.

Banii nu aduc fericirea, afirma Nicolae Steinhardt. Succesele nu ne sunt date spre a ne infoia in pene, ca in mantiile statuilor, ci pentru a le transforma in dragoste, in dezvoltare si in daruire pentru cei din jur", scria autorul "Jurnalului Fericirii".

Lectiile de viata ale duhovnicilor

Viata traita simplu aduce mai multe bucurii, afirma duhovnicul Paisie Aghioritul.

Nimic nu poate inlocui lipsa iubirii, dar iubirea inlocuieste toate neajunsurile, a fost un citat atribuit duhovnicului Arsenie Boca. "Iubirea nu are marginile omului, nici spatiul, nici timpul. Nu piere niciodata, e puternica, incat strabate dincolo de mormant si ajunge pe cel iubit. "De veti trai in curatenie sufleteasca, va veni ziua cand veti auzi in voi, glasul constiintei, al adevarului, indemnandu-va sa savarsiti numai fapte bune si iubite de Dumnezeu!

"Sunt oameni pacatosi care n-au necazuri", scria Arsenie Boca. Nu fericiti, asadar, p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro