Lectie de viata: un galatean alearga maratoane in Anglia pentru a da speranta copiilor bolnavi de cancer

Lectie de viata: un galatean alearga maratoane in Anglia pentru a da speranta copiilor bolnavi de cancer

Prin ceea ce fac, vreau sa arat si ca nu suntem niste paraziti, asa cum ne-au etichetat unii, ci ca suntem un popor plin de oameni talentati, muncitori si plini de compasiune fata de semeni" Alex Dan Dumitru alergator Casa a alinarii pentru 300 de copii Incepand din aprilie 2015, Alex s-a "inhamat" la o sarcina si mai complicata. Cursa de 30 de kilometri, pe traseu muntos "De 60 de ani, traseul Yorkshire 3 Peaks este cunoscut in Marea Britanie ca o drumetie de anduranta, care impinge limitele umane pana la extrem: 38 de kilometri si trei varfuri de 700 de metri fiecare in 12 ore", ne-a declarat Alex, care a ales pentru participanti doua variante de traseu prin pitorescul peisaj Yorkshire Dales, North Yorkshire. Din motive care tin de duritatea traseului si de nivelul de rezistenta fizica al participantilor, majoritatea fiind "runneri" amatori, neobisnuiti cu dificultatile curselor de acest fel, competitia s-a tinut pe doua variante de parcurs. O cursa care a unit doua familii Pentru ca pe 21 iunie s-a sarbatorit in Marea Britanie "Ziua Tatalui" (Father's Day), pentru Alex a fost cadoul perfect sa aduca impreuna cele doua familii: sotia si copiii, pe de o parte, si romanii iubitori de miscare si actiuni de caritate de cealalta parte.

acum 90 luni (18 Jul 2015)

"Trebuie sa crezi, trebuie sa lupti!", afirma Alex Dan Dumitru, un barbat de 37 de ani, din Tecuci atunci cand vine vorba despre misiunea pe care si-a ales-o: aceea de a-i ajuta pe semenii aflati in dificultate.

Tanarul a ales sa se stabileasca in Marea Britanie, unde si-a gasit de lucru la o fabrica de biscuiti din orasul Leeds. Un alt motiv care l-a impins la actiunea sa este acela legat de imaginea romanilor in Regatul Unit:

"Daca nu aratam cine suntem cu adevarat, lumea va crede toate balivernele pe care le citeste in presa rauvoitoare. A dus torta olimpica prin Londra

Ideea de a-si ajuta semenii in dificultate nu este una noua pentru Alex, care a considerat mereu ca milostenia este foarte importanta.

"Ca recunoastere pentru intreaga activitate de voluntariat pe care a desfasurat-o in ultimii cinci ani", au argumentat atunci organizatorii britanici despre singurul roman care a avut onoarea sa duca torta oficiala la Jocurile Olimpice din 2012. Din cauza avalansei de cersetori si de escroci, oamenii sunt ceva mai reticenti, iar de aceea actele de caritate trebuie sa fie foarte vizibile, pentru ca altfel nu sunt credibile si nu se poate face mare lucru", explica Alex. In 2013 a alergat in celebrul maraton de la Manchester cu scopul de a-l ajuta pe Radu, un copil de 9 ani din Iasi diagnosticat cu limfom Hodgkin. In 2014 a strans, tot alergand, 1.250 de lire pentru un copil roman bolnav de leucemie.

S-a inscris la tot mai multe competitii, toate cu scopul de a ajuta. - o cursa pe echipe extrem de dura, caci presupune alergare, inot si ciclism) si a sarit cu parasuta de la 5.000 de metri.

A facut cam de toate si nici prin cap nu-i trece sa se opreasca, chiar daca uneori nu-i este usor, caci trebuie sa-si dramuiasca foarte atent timpul intre activitatile caritabile, slujba si familie. Alex este casatorit si are doi copii de care este foarte mandru. Prin ceea ce fac, vreau sa arat si ca nu sun... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro