Lectie de umilinta primita de un vasluian imobilizat la pat, trimis de primar la azil pentru ca are pensia prea mare: 790 de lei

Lectie de umilinta primita de un vasluian imobilizat la pat, trimis de primar la azil pentru ca are pensia prea mare: 790 de lei

Georgel Ursu a muncit la combinatul Siderurgic de la Galati pana in anul 2013, cand s-a imblnavit de TBC si s-a retras la casa natala din Poienesti. Raportul intocmit de asistentul social, in care se consemna ca Gergel Ursu nu se poate deplasa singur si ca are nevoie de insotitor, a fost anulat de primar, care a scris cu pixul pe prima pagina: "din evaluarile efectuate la fata locului reiese faptul ca nu are nevoie de insotitor permanent si are o pensie frumusica" .

acum 68 luni (14 Dec 2014)

Georgel Ursu a muncit la combinatul Siderurgic de la Galati pana in anul 2013, cand s-a imblnavit de TBC si s-a retras la casa natala din Poienesti. Dupa mai multe luni de spitalizare, in luna septembrie, barbatul de 58 ani a suferit doua atacuri vasculare cerebrale, in urma carora a ramas semi paralizat, nu se mai poate deplasa si are dificultati de vorbire si de auz. In plus, sufera de diabet, fiind dependent de insulina si a fost diagnosticat recent si cu afectiuni cardiace.

Dupa 28 ani de munca la Combinatul Siderurgic Galati, Georgel Ursu s-a ales cu o pensie anticipata in cuantum de 791 lei.

La inceputul lunii noiembrie, primarul Gheorghe Poede a facut o vizita familiei Ursu, impreuna cu asistentul social de la Primarie. Raportul intocmit de asistentul social, in care se consemna ca Gergel Ursu nu se poate deplasa singur si ca are nevoie de insotitor, a fost anulat de primar, care a scris cu pixul pe prima pagina: "din evaluarile efectuate la fata locului reiese faptul ca nu are nevoie de insotitor permanent si are o pensie frumusica" .

Revoltata de gestul primarului, familia a inaintat dosarul catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui, cu ancheta sociala continand mentiunea primarului, convinsi fiind ca specialistii vor tine cont de documentele care atesta situatia grava a bolnavului. Georgel nu se poate deplasa, nu se poate spala, nu se poate pansa la picior, nu poate sa-si faca insulina, plus injectii intra musculare", a declarat Maria Ursu, mama bolnavului.

Solutia primarului

Primarul Gheorghe Poede recunoaste ca a adus modificari anchetei sociale si spune ca bolnavul are pensie suficient de mare pentru a se intretine.

"Cu banii astia (pensia n.r.) se poate interna in orice ospiciu, poate sa il ingrjeasca acolo, cu 8 milioane te primeste la orice ospiciu.", afirma Poede.

Cazul... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro