Lectie de omenie romano-engleza: 19 case noi, daruite famililor sarmane dintr-un sat din sudul Moldovei

Lectie de omenie romano-engleza: 19 case noi, daruite famililor sarmane dintr-un sat din sudul Moldovei

Impreuna cu alti oameni cu inima mare, si-au concentrat atentia asupra aproximativ 150 de copii abandonati de familii, neglijati de autoritati si care pareau uitati de lume. Donatori si primitori, laolalta FOTO Arhiva personala Pentru ca nevoile lor cresteau de la o zi la alta, au realizat curand ca cea mai buna metoda prin care ii puteau ajuta pe acesti copii ar fi construirea de case in care sa aiba parte de afectiune si sa fie tratati cu respect.

acum 87 luni (22 Apr 2017)

O familie necajita din Nicoresti a avut parte de o surpriza speciala, chiar in Vinerea Mare, din partea Fundatiei "Bubul Samaritean", care-si are sediul chiar in amintita localitate. Din donatii si cu sprijinul unor unor voluntari, membrii fundatiei au refacut din temelie locuinta familiei, care mai avea putin si se prabusea.

Mai mult decat atat, casa a fost si mobilata, astfel incat Elena si sotul ei sa poate petrece Pastele in conditii decente. De asemenea, toti peretii au fost tencuiti cu ciment, iar tamplaria putreda a fost schimbata.

Este de remarcat ca fundatia Bunul Samaritean a construit in ultimii ani un adevarat cartier la Nicorestiului, pe care localnicii in numesc "Satul Albastru" de la culoarea albastra a acoperisurilor noi. Cu tot cu aceasta casa refacuta, 18 case au fost daruite oamenilor saraci din localitate, in vreme ce alte 40 de familii sarmane au primit in dar, de la fundatie, lumina. La propriu, caci "Bunul Samaritean" le-a platit taxele de bransament, care s-au ridicat in total la peste 160.000 de lei.

Elena si sotul ei, bucurosi ca au din nou un acoperis deasupra capului FOTO Ionel Melinte Nevoia de a fi mai bun

Fundatia "Bunul Samaritean" si-a inceput activitatea in anul 2000, in comuna Nicoresti, judetul Galati, iar din anul 2003 functioneaza ca si organizatie non-profit, apolitica, non-guvernamentala, agnostica, fiind constituita pe perioada nedeterminata.

Asociatia s-a nascut din convingerea ca fiecare persoana, indiferent de situatia materiala, pozitia sociala sau starea de sanatate are dreptul la o viata demna si decenta. Printre acesti binevoitori s-a aflat si un grup de voluntari din Irlanda care, in ciuda reticentelor localnicilor, au pus bazele unei initiative importante pentru comunitatea din Nicoresti. Impreuna cu alti oameni cu inima mare, si-au concentrat atentia asupra aproximativ 150 de copii abandonati de f... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro