Lectia pe care Johan Cruyff i-a dat-o lui Hagi: "Mi-a schimbat viata si cariera!"

Lectia pe care Johan Cruyff i-a dat-o lui Hagi:

Apoi l-a chemat si i-a spus direct: "Un jucator nu trebuie niciodata sa se intrebe de ce nu joaca, ci sa se intrebe cum sa faca sa joace".

acum 58 luni (25 Mar 2016)

Cruyff l-a vrut pe Hagi la Barcelona, dupa Mondialul din 1994, unde Hagi jucase fabulos. L-a vrut si l-a adus, transferul de la Brescia, din liga secunda italiana, fiind o mutare destul de usor de realizat pentru un colos de talia Barcelonei.

Hagi a ajuns la Barca in 1994-1995 unde mai erau Stoicikov, Romario, Ronald Koeman si rusul Kornee, dar numai trei straini puteau evolua. Tocmai de aceea, la un moment dat, romanul a declarat: "Nu stiu de ce nu joc. Intrebati antrenorul de ce nu joc".

Cruyff n-a zis nimic si la urmatoarele partide l-a trimis in tribuna. Apoi l-a chemat si i-a spus direct: "Un jucator nu trebuie niciodata sa se intrebe de ce nu joaca, ci sa se intrebe cum sa faca sa joace". Peste ani, Gica Hagi avea sa recunoasca ca aceste vorbe i-au schimbat mentalitatea, atat pe teren, cat si in afara lui. daca un jucator intreaba "de ce" e pe un drum gresit, dar daca intreaba "cum" inseamna ca vrea sa invete. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro