Lectia de vointa a unui elev de 13 ani. Se trezeste in fiecare dimineata la 5.30 ca sa invete. "Cel mai mare adversar al nostru suntem chiar noi insine"

A inceput sa mearga la concursuri de anvergura din clasa a IV-a, la matematica, romana si engleza, iar un an mai tarziu a inceput sa-si diversifice cunostintele pe mai multe materii: geografie, istorie, religie, iar de anul trecut si informatica. Cinci ore de studiu in vacanta In clasa a V-a s-a mutat la Scoala Gimnaziala "Take Ionescu", de la o alta scoala din oras, special pentru a avea sansa de a lucra cu profesorul de matematica, Stefan Smarandoiu, considerat cel mai bun la nivel de judet si unul dintre cei mai performanti dascali din tara. Anul acesta, a fost la un pas de a fi din nou cel mai bun pe tara la geografie, la categoria lui de varsta, numai ca oboseala si-a spus cuvantul si in loc de cupa a trebuit sa se multumeasca cu premiul I si medalia de aur: "A fost o mica neatentie, dar mergem inainte.

acum 51 luni (3 Mar 2018)

A inceput sa mearga la concursuri de anvergura din clasa a IV-a, la matematica, romana si engleza, iar un an mai tarziu a inceput sa-si diversifice cunostintele pe mai multe materii: geografie, istorie, religie, iar de anul trecut si informatica.

Rezultatele nu s-au lasat asteptate - cupe, medalii, diplome - la olimpiade si concursuri nationale, Stefan fiind unul dintre acei copii care cred ca trebuie sa stie cat mai mult despre cat mai multe. Dar, ca sa poata sa se pregateasca la toate materiile si sa aiba timp si pentru cate o meditatie pe zi, se trezeste de luni pana joi la 5.30, iar seara adoarme la 22.00.

Si-a planificat atat de bine timpul incat seara, cand se intoarce de la scoala, o dedica jocului, cititului, activitatilor recreative. Imi aloc timp pentru iesiri cu prietenii, seara, pe timpul verii, dupa cursuri si in special la sfarsit de saptamana", spune Stefan.

Sustine ca patru - cinci ore, pe zi, ii sunt suficiente pentru a invata, a-si face temele si a lucra suplimentar, cu exceptia situatiilor cand, uitand sa-si programeze alarma, s-a trezit la 7.00 si atunci timpul alocat programarii pe calculator sau performatei nu a mai existat.

Rezultatul muncii de fiecare zi, Foto: Arhiva personala

In timpul liber, se uita la filme si citeste carti, in mod special, SF si de actiune. I-au placut foarte mult "Piratii din Caraibe", "Stapanul Inelelor" si "Hobitul", iar cartea preferata este "O poveste fara sfarsit" - una dintre capodoperele literaturii pentru copii, a lui Michael Ende, pe care o gaseste captivanta, fiind plina de aventuri si cu un sfarsit in functie de starea de spirit a fiecarui cititor.

Cinci ore de studiu in vacanta

In clasa a V-a s-a mutat la Scoala Gimnaziala "Take Ionescu", de la o alta scoala din oras, special pentru a avea sansa de a lucra cu profesorul de matematica, Stefan Smar... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro