Lectia de soferie predata de regina Elisabeta a II-a fostului rege saudit Abdullah

Lectia de soferie predata de regina Elisabeta a II-a fostului rege saudit Abdullah

In masina alaturi de Maiestatea Sa In septembrie 1998, regina Elisabeta a II-a l-a invitat pe regentul Abdullah la resedinta sa de la castelul Balmoral, in Scotia. La un moment dat, incapabil sa mai reziste, viitorul rege saudit s-a adresat interpretului sau: "spuneti-i reginei ca o implor sa incetineasca si sa se concentreze la drumul din fata ei!".

acum 86 luni (30 Jul 2015)

Femeile saudite nu au voie sa calatoreasca, sa studieze sau pur si simplu sa ia masa la restaurant. De asemenea, ele nu au nici dreptul sa sofeze. Printul Abdullah, la acea vreme regent al Arabiei Saudite dupa atacul cerebral suferit de fratele sau vitreg, Fahd, la sfarsitul anului 1995, era vazut ca un conservator pur si dur.

In schimb, in Marea Britanie, regina Elisabeta a II-a avea voie sa urce la volanul Range Rover-ului sau desi nu avea permis de conducere. Cu toate ca in public Maiestatea Sa apare intr-una din cele opt limuzine - Bentley, Rolls-Royce si Daimler - aflate in serviciul casei regale britanice, in particular ea prefera sa urce la volan. In masina alaturi de Maiestatea Sa

In septembrie 1998, regina Elisabeta a II-a l-a invitat pe regentul Abdullah la resedinta sa de la castelul Balmoral, in Scotia.

"In iulie 2003, eram la Palatul Buckingham pentru a audienta regala inainte de a parasi postul de ambasador al Maiestatii Sale in regatul Arabiei Saudite. Nu trebuie sa divulgi ceea ce iti zice regina in privat, dar povestea pe care mi-a relatat-o atunci - si care mi-a fost confirmata mai tarziu de catre interesat, printul mostenitor al Arabiei Saudite - este prea amuzanta pentru a nu fi spusa", scrie diplomatul britanic in autobiografia sa "Ever the Diplomat".

Prin urmare, intr-o zi din septembrie 1998, Elisabeta a II-a si Abdullah luau micul dejun la Balmoral in compania interpretului celui din urma si printului Saud, ministrul de Externe al Arabiei Saudite. Cand au terminat de mancat, regina l-a intrebat pe printul mostenitor daca vrea sa vada imprejurimile castelului. Ezitant la inceput, viitorul rege Abdullah a acceptat in cele din urma, la presiunea printului Saud.

Elisabeta a II-a a condus initial pe aleile de la resedinta, dupa care a accelerat pe drumuri abrupte tipice Scotiei.

La un moment dat, incapabil sa mai reziste, viitorul rege saudit s-a adresat interpretului sau: "spuneti... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro