Lectia batranilor din Maramures: "Am 87 de ani. Poate ca asta mi-a fi ultimul vot, dar nu renunt la dreptul meu. Imi doresc sa fie mai bine"

Lectia batranilor din Maramures:

Lina Libotean, o batrana de 87 de ani din satul Chiuzbaia, nu a ratat pana acum nicio ocazie de a-si exprima votul. Astazi, la fel ca si la celelalte alegeri, dupa ce a iesit de la slujba de la biserica, drumul ei a dus spre sectia de votare. Asa se face ca, desi ei sunt la varsta la care nu mai au nevoie de locuri de munca, sunt afectati direct de lipsa acestora.

acum 70 luni (11 Dec 2016)

Lina Libotean, o batrana de 87 de ani din satul Chiuzbaia, nu a ratat pana acum nicio ocazie de a-si exprima votul. Astazi, la fel ca si la celelalte alegeri, dupa ce a iesit de la slujba de la biserica, drumul ei a dus spre sectia de votare. Dar am venit, nu renunt la dreptul meu, ca imi doresc sa fie mai bine, sa traiasca pruncii astia mai bine, ca io mi-am trait traiul, mi-am mancat malaiul", spune ea aratand inspre fiul sau care o insoteste. "Inca de ieri mi-a spus s-o aduc la vot", confirma el. "Acum imi doresc sa fie mai bine, prosperitate, locuri de unca si pensii mai mari", copleteaa fiul batranei. Si pentrn ca a venit vorba de pensii, femeia nu s-a abtinut de la un alt comentariu, usor ironic.

Pentru ca este ora la care s-a terminat slujba de la biserica, imediat se face rand la sectia de votare. Nu sunt lasate mai mult de trei persoane inauntru, pentru a nu se produce incurcaturi in sectia de votare. Astfel, Constantin si Elena Babiciu, un cuplu de varstnici sta frumos la rand si asteapta. Amandoi insa exprima pareri referitoare la clasa politica si la conditiile de trai. Noi intotdeauna am venit la vot pentru ca dorim sa fie mai bine si locuri de munca pentru tineret, sa vina din strainatate. Asa se face ca, desi ei sunt la varsta la care nu mai au nevoie de locuri de munca, sunt afectati direct de lipsa acestora. O decis sa mareasca salariile lor, da' pensiile cele mai mici tot asa o ramas si locuri de munca nu-s.

Desi situat la nici 20 de kilometri de Baia Mare, satul Chiuzbaia este, izolat, jumatate din drum pana acolo fiind prin padure. Comunitatea mica, cu putin peste 500 de alegatori, este insa mereu printre primele, ca prezenta la vot. Asta se explica prin faptul ca sunt foarte multi varstnici, fiind deja valabil in toata tara fenomenul conform caruia persoanele trecute de prima tinerete sunt mai constiincioase atunci cand vine vorba despre alegeri. "Avem 543 de alegatri pe liste, iar pana ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro