Lebede salvate de scafandri. Localnicii s-au plans ca erau amenintate de romii din cartier si de cainii fara stapan

Lebede salvate de scafandri. Localnicii s-au plans ca erau amenintate de romii din cartier si de cainii fara stapan

Lebedele pot fi vazute zilnic pe lac FOTO arq.ro La inceput, echipele de interventie au dorit sa prinda pasarile si sa le mute pe raul Mures, pentru ca lacul pe care stateau a inghetat si ele puteau fi prinse mai usor de oameni sau animale, insa in cele din urma pompierii au adus scafandri si au spart gheata.

acum 77 luni (5 Jan 2017)

Ca sa le salveze, pomierii au adus scafandri care au spart gheata. Biologii Parcului Natural Lunca Muresului spun ca lebedele s-au imprietenit cu oamenii care le hranesc, iar de aceea au devenit vulnerabile in fata celor care intentioneaza sa le vaneze.

Astfel, mai multi angajati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Garzii de Mediu, Politiei Locale si ai Administratiei Parcului Natural Lunca Muresului au intervenit pentru a salva lebede stabilite, de cateva saptamani, pe lacul Homoc situat la marginea orasului, langa Padurea Ceala. De asemenea, am gasit cadavre ale unor lebede care ar fi fost atacate de caini, astfel ca am dorit sa intervenim, pentru a le salva pe cele care au supravietuit", a declarat directorul Politiei Locale, Viorica Graur. Localnicul care zilnic merge sa le vada a spus ca din 17 au mai ramas doar noua.

Lebedele pot fi vazute zilnic pe lac FOTO arq.ro

La inceput, echipele de interventie au dorit sa prinda pasarile si sa le mute pe raul Mures, pentru ca lacul pe care stateau a inghetat si ele puteau fi prinse mai usor de oameni sau animale, insa in cele din urma pompierii au adus scafandri si au spart gheata.

Biologii spun ca lebedele nu ar trebui hranite de catre localnici, pentru ca prind incredere in oameni si nu se mai sperie de ei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro