Leacuri care intaresc organismul. Cele mai sanatoase fructe de toamna, ce afectiuni trateaza, cum le consumam

Leacuri care intaresc organismul. Cele mai sanatoase fructe de toamna, ce afectiuni trateaza, cum le consumam

"Pentru aportul crescut de vitamine si minerale, fructele sunt esentiale organismului. Ele pot sa asigure un aport crescut de vitamine si minerale benefice sanatatii organismului, cum ar fi: vitaminele A si C, calciu, potasiu, fier, fosfor, acid folic si un nivel crescut de antioxidanti. Antioxidantii cunoscuti sub denumirea de polifenoli pot incetini sau preveni mai multe tipuri de cancer, inclusiv cel de esofag, plamani, faringe, pancreas, prostata si colon.

acum 77 luni (16 Oct 2016)

"Pentru aportul crescut de vitamine si minerale, fructele sunt esentiale organismului. Este de preferat sa le mancam in forma originala, cel mult sub forma de sucuri, mai putin preparate termic, pentru ca astfel isi pierd proprietatile", explica dr. Gutuia alunga primele simptome de raceala, fortifica organismul si actioneaza ca un puternic antioxidant. Consumate cu tot cu coaja, merele sunt o sursa excelenta de multivitamine. Ele pot sa asigure un aport crescut de vitamine si minerale benefice sanatatii organismului, cum ar fi: vitaminele A si C, calciu, potasiu, fier, fosfor, acid folic si un nivel crescut de antioxidanti. Fibrele, cele solubile in mod deosebit, au demonstrat o eficienta deosebit de mare in lupta cu colesterolul "rau".

Potrivit specialistului, 15 grame de fibre solubile consumate zilnic pot determina scaderea nivelului colesterolului cu pana la 10%. Printre fibrele solubile care au acest efect se numara pectina, o substanta prezenta in mar care scade colesterolul "rau" si ajuta procesul de digestie. Datorita continutului ridicat de potasiu, strugurii sunt recomandati persoanelor care au tensiunea arteriala mare. Gratie polifenolilor, protejeaza inima si previn formarea cheagurilor de sange. Antioxidantii cunoscuti sub denumirea de polifenoli pot incetini sau preveni mai multe tipuri de cancer, inclusiv cel de esofag, plamani, faringe, pancreas, prostata si colon.

Perele, sursa de vitamina C. Parfumate si zemoase, perele sunt o sursa buna de vitamina C si cupru, care ajuta la formarea celulelor rosii din sange si stimuleaza imunitatea organismului. In plus, au putine calorii si sunt excelente in curele de slabire.

Prunele protejeaza de radicalii liberi. Bogate in vitaminele A, B si C, sulf, magneziu, sodiu, fosfor si potasiu, prunele sunt un adevarat aliat pentru sanatate. Reduce riscul bolilor de inima si a cancerului, regleaza functionarea sistemului digestiv si amelior... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro