Leacul perfect pentru mahmureala. Cum se prepara ciorba care te pune negresit pe picioare dupa o betie

Leacul perfect pentru mahmureala. Cum se prepara ciorba care te pune negresit pe picioare dupa o betie

Cunoscuta prin partile Ardealului drept "zama de a doua zi", acest fel de ciorba este remediul garantat pentru diminetile de dupa o noapte imbibata in alcool. Pentru asta, avem nevoie de o bucata de sunca afumata, taiata cubulete, si de o bucatica de slanina afumata, pe care le calim intr-o tigaie fara ulei, apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca.

acum 59 luni (14 Oct 2017)

Cunoscuta prin partile Ardealului drept "zama de a doua zi", acest fel de ciorba este remediul garantat pentru diminetile de dupa o noapte imbibata in alcool. Reteta ne este oferita de catre cunoscutul gastronom salajean Mircea Groza, care spune ca mai intai de toate, trebuie sa pregatim o omleta, sub forma unei placinte.

Pentru asta, avem nevoie de o bucata de sunca afumata, taiata cubulete, si de o bucatica de slanina afumata, pe care le calim intr-o tigaie fara ulei, apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca. Separat batem intr-un bol trei oua peste care punem piper, dupa gust, si o ceapa uscata taiata marunt ori trei fire de ceapa verde si bucatile de sunca. Cand e gata, o scoatem din tigaie si o lasam la racit pe un fund de lemn.

Intre timp, pregatim ciorba, pentru care avem nevoie de trei cepe taiate marunt, care se lasa sa se inabuseasca usor intr-o oala cu putin ulei, in timp ce amestecam continuu. Completam cu supa de carne, iar cand ceapa este fiarta, adaugam trei-patru catei de usturoi dati pe razatoarea mica. Intr-un castron combinam o cana de iart sau lapte batut cu trei galbenusuri de ou, peste care turnam treptat cate putin din zeama fierbinte si apoi rasturnam in oala, amestecand. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro