Leacul-minune din gradina. Cand devine toxic pelinul, planta care trateaza bolile de ficat si ne scapa de fumat

Leacul-minune din gradina. Cand devine toxic pelinul, planta care trateaza bolile de ficat si ne scapa de fumat

Le vine de hac ranilor Afectiunile ficatului, pancreasului, bilei se trateaza cu infuzie de ceai de pelin, consumata vreme de 21 de zile, cate 50 ml de trei ori pe zi. De asemenea, hepatita de natura infectioasa se trateaza cu ceai de pelin sau cu vin de pelin, spune medicul.

acum 77 luni (12 Jul 2015)

Planta nu era una pretentioasa si creste pe terenurile necultivate, fiind usor de recunoscut. Se pot face astfel spalaturi vaginale cu pelin, spalaturi ale tractului urinar, de asemenea, se pot pune cate 10 picaturi de ceai de pelin in fiecare nara atunci cand sunteti foarte raciti. Pelinul este un dezinfectant minunat si se foloseste mai ales pentru arsuri de orice tip. Oparelile cu lichide fierbinti, arsurile, chiar si plagile pot fi tratate cu ceai de pelin. Afectiuni ale ficatului si rinichilor, de asemenea, se trateaza cu ajutorul pelinului", explica dr.

Le vine de hac ranilor

Afectiunile ficatului, pancreasului, bilei se trateaza cu infuzie de ceai de pelin, consumata vreme de 21 de zile, cate 50 ml de trei ori pe zi. De asemenea, hepatita de natura infectioasa se trateaza cu ceai de pelin sau cu vin de pelin, spune medicul.

"Tuberculoza, o boala inca prezenta in Romania zilelor noastre, se trateaza cu ajutorul infuziei de radacina de pelin. Racelile sunt foarte usor tratate cu ajutorul ceaiului de pelin, care alunga cu succes si tusea suparatoare. De asemenea, se stie ca pelinul mai are si proprietati antitumorale, fiind folosit adesea in tratarea cancerului de esofag.

La nivel extern, pelinul trateaza o serie de afectiuni printre care insomniile si migrenele, tratate foarte usor cu ajutorul decoctului de pelin in care inmuiem un prosop si infasuram capul. De asemenea, ranile, taieturile, traumele pielii, arsurile, plagile, toate pot fi tratate cu ajutorul infuziei de pelin si a pansamentelor cu pelin proaspat, pisat", spune medicul. Preparatele de pelin folosite in mod abuziv pot duce la intoxicarea organismului si pot aparea astfel halucinatii, spasme musculare. Curele trebuie sa aiba pauze de minimum doua luni, iar femeilor insarcinate le este strict interzis consumul de pelin!", spune medicul.

Va recomandam si:

Traditii si obice... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro