Leacul-minune care ajuta copiii cu probleme de crestere sa se inalte. Ce alte proprietati terapeutice mai are planta

Leacul-minune care ajuta copiii cu probleme de crestere sa se inalte. Ce alte proprietati terapeutice mai are planta

"Trebuie retinut ca florile de porumbar contin flavonoizi, acizi organici, cvercitina, saruri de magneziu si de potasiu, substante glicozidice, in timp ce fructele sunt apreciate pentru continutul lor de acizi organici antociani, taninuri, polifenoli, vitamina C, saruri de calciu si de magneziu", explica, pentru "Adevarul", fitoterapeutul Elena Badea. Se dau de doua-trei ori in clocot, se indeparteaza de pe foc, dupa care se infuzeaza alte 10 minute: sunt recomandate cate doua-trei cani pentru efectul astringent in caz de dureri de stomac, diaree si dischinezii biliare", recomanda Elena Badea.

acum 85 luni (3 Sep 2016)

"Trebuie retinut ca florile de porumbar contin flavonoizi, acizi organici, cvercitina, saruri de magneziu si de potasiu, substante glicozidice, in timp ce fructele sunt apreciate pentru continutul lor de acizi organici antociani, taninuri, polifenoli, vitamina C, saruri de calciu si de magneziu", explica, pentru "Adevarul", fitoterapeutul Elena Badea.

Indicat in dizarmoniile de crestere la copii

Fitoterapeutul precizeaza ca si mugurii au proprietati tamaduitoare datorita actiunii imunomodulatoare si tonice generale, stimuland mecanismele de crestere si dezvoltare,

"Aceste actiuni activeaza axul hipofizo-hipotalamo-suprarenalian regland dizarmoniile hormonale. Mugurii sunt recomandati in caz de: deficit imunitar, convalescente postgripale sau dupa boli pulmonare, debilitate psiho-fizica, neurastenie, anemie, anorexie, inapetenta, astenie generala, dizarmonii de crestere la copii, intarzierea menarhei si de pubertate, acnee juvenila si furunculoza datorate poluarii atmosferice", mai spune cunoscutul fitoterapeut.

Cum se culeg si cum se prepara fructele si florile

Trebuie retinut ca florile se recolteaza in perioada de inceput a infloririi, pe timp uscat, floare cu floare, in timp ce fructele se recolteaza toamna, dupa caderea brumei, octombrie-noiembrie, cand isi pierd astringenta si au o cantitate mai mare de zaharuri.

"Infuzia din flori se prepara adaugand o lingurita de flori uscate la o cana de apa clocotita Se lasa la infuzat timp de doua minute si se strecoara. Decoctul din fructe se prepara tot dintr-o lingurita de fructe uscate, maruntite sau macinate pulbere, la o cana de apa. Se dau de doua-trei ori in clocot, se indeparteaza de pe foc, dupa care se infuzeaza alte 10 minute: sunt recomandate cate doua-trei cani pentru efectul astringent in caz de dureri de stomac, diaree si dischinezii biliare", recomanda Elena Badea.

Amelioreaza de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro