Leacul din batrani care nu da gres nici azi in cazuri de gripa, astm si tuse convulsiva

Leacul din batrani care nu da gres nici azi in cazuri de gripa, astm si tuse convulsiva

Se face un amestec din doua linguri de sovarf, patru linguri de podbal, patru linguri de fructe sau frunze (uscate) de fragi sau zmeura si doua linguri de radacina de nalba-mare. In cazul de fata, spre exemplu, sovarful are o serie de contraindicatii pentru cei care sufera de anemie feripriva, pentru persoanele care au alergii la plantele din familia Lamiaceae si in cazul femeilor insarcinate.

acum 78 luni (17 Oct 2017)

Poate din acest motiv nu am fost bolnava de loc in copilarie, cel putin eu nu-mi amintesc", povesteste, pentru Adevarul, specialistul in fitoterapie Elena Badea.

In combinatie cu potbalul, recunoscut inca din Antichitate pentru proprietatile sale terapeutice si folosit in tratarea afectiunilor cailor respiratiorii, dar si cu nalba-mare, planta prescrisa inca de pe vremea lui Hippocrate pentru tratarea vanatailor si oprirea hemoragiile, are efecte benefice uimitoare in ameliorarea astmului si vindecarea bronsitelor, starilor gripale, traheitelor si tusei convulsive. Iara o reteta recomandata de specialisul in fitoterapie Elena Badea

"Este o reteta veche, din strabuni. Se face un amestec din doua linguri de sovarf, patru linguri de podbal, patru linguri de fructe sau frunze (uscate) de fragi sau zmeura si doua linguri de radacina de nalba-mare. Din cantitatea rezultata, se onfuzeaza patru lingurite de amestec in o jumatate de litru de apa fierbinte.

Specialistul in fitoterapie precizeaza insa ca inainte de a apela la aceasta reteta si, in general, inainte de a tine o cura cu plante medicinate, trebuie consultat un medic.

In cazul de fata, spre exemplu, sovarful are o serie de contraindicatii pentru cei care sufera de anemie feripriva, pentru persoanele care au alergii la plantele din familia Lamiaceae si in cazul femeilor insarcinate.

Si podbalul este toxic daca se administreaza in doze mari, asta din cauza alcaloizilor pirolizidinici, care, in exces, afecteaza ficatul si functia plamanilor, iar in cazul nalbei, este bine de stiut ca in doze foarte mari are efect laxativ.

Chiar si cu respectarea dozajului recomandat, reactiile pot fi diferite de la o persoana la alta, un motiv in plus pentru a consulta un medic de specialitate inainte de administrare. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro