Le Nouvel Observateur: Insecticidul ilegal din oule contaminate, importat din Romania

Insecticidul fipronil prezinta un risc de intoxicatie "foarte improbabil" la oameni care, chiar si la nivelurile detectate in Belgia si Olanda, ar trebui sa consume mii de oua contaminate de-a lungul vietii pentru a suferi reactii adverse, sustin experti citati vineri de agentia EFE.

acum 74 luni (12 Aug 2017)

Potrivit publicatiei franceze La Nouvel Observateur, substanta incriminata pentru contaminarea oualor cu insecticid, fipronil, a fost importata ilegal din Romania de doi cetateni olandezi. Aceasta ar fi vandut fipronilul sub alt nume crescatorilor de animale din Olanda si Belgia.

Intre timp, scandalul oualor contaminate cu insecticid ajunge si in Asia.

Substanta este un insecticid destinat animalelor de companie, dar interzis pentru folosirea in fermele de animale destinate consumului. Insecticidul fipronil prezinta un risc de intoxicatie "foarte improbabil" la oameni care, chiar si la nivelurile detectate in Belgia si Olanda, ar trebui sa consume mii de oua contaminate de-a lungul vietii pentru a suferi reactii adverse, sustin experti citati vineri de agentia EFE. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro