Le-am dat liber politicienilor la asalt

"Primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii de Consilii Judetene vor primi pensii speciale de la 1.000 la 6.500 de lei, in functie de pozitiile ocupate si de numarul de mandate", suna, sec, stirea care a venit ieri din Parlamentul Romaniei. Oameni care au venit de la cinci dimineata sa voteze au stat ore in sir la rand pentru ca Ministerul de Externe condus de Titus Corlatean nu a pregatit, intentionat, sustin procurorii, destule astfel de sectii.

acum 49 luni (22 Jun 2016)

"Primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii de Consilii Judetene vor primi pensii speciale de la 1.000 la 6.500 de lei, in functie de pozitiile ocupate si de numarul de mandate", suna, sec, stirea care a venit ieri din Parlamentul Romaniei. De ce sa nu voteze parlamentarii tarii, dintre care unii au castigat la alegerile locale mandate de primari, pensii grase pentru baronii locali? Nu au absolut nimic de pierdut, ba numai de castigat.

Fostul ministru de Externe Titus Corlatean a scapat de urmarirea penala cu ajutorul colegilor sai senatori, care au votat impotriva unei cereri a DNA in dosarul "Votului din diaspora", un caz plin de ilegalitati, sustin procurorii, si o imensa bataie de joc la adresa romanilor, sustinem noi. Dupa votul salvator, Titus Corlatean a savurat un pahar de sampanie la receptia data la Bucuresti de presedintele Germaniei, ascultand discursul acestuia din urma despre intarirea statului de drept din Romania. De ce sa nu fie relaxat, de ce sa nu savureze sampania? Nu are absolut nimic de pierdut, ba numai de castigat.

Au trecut deja 24 de ore de cand Parlamentul a votat inca o serie de pensii speciale si, in afara de cateva postari revoltate pe Facebook, ale unor jurnalisti mai ales, nimeni nu s-a revoltat cu adevarat pe aceasta chestiune. Oamenii sunt mai preocupati de caldura mare, de vacantele care stau sa vina, de iesirea Romaniei de la Euro si cam atat. La alegerile locale, pe primele doua locuri la numar de voturi si de mandate au iesit PSD-ul, din randul caruia se afla cei mai multi dintre sustinatorii acestei legi, si PNL-ul, care desi a afirmat anemic ca i se opune, nu a facut nimic sa se opuna.

Toata lumea tine minte cozile uriase de la sectiile de votare din strainatate, organizate pentru alegerile prezidentiale. Oameni care au venit de la cinci dimineata sa voteze au stat ore in sir la rand pentru ca Ministerul de Externe condus de Titus Corlatean nu a pregatit, intentionat, sustin procurorii, d... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro