Laureatul premiului Nobel pentru Chimie in 2014 revine in Romania. Va deveni Cetatean de Onoare al Timisoarei

Laureatul premiului Nobel pentru Chimie in 2014 revine in Romania. Va deveni Cetatean de Onoare al Timisoarei

Stefan Hell, care a primit in octombrie 2014 Premiul Nobel pentru Chimie, alaturi de alti doi oameni de stiinta, pentru dezvoltarea microscopiei fluorescente, revine in Romania, la finele lunii mai. Reamintim ca Herta Muller, care s-a nascut in judetul Timis, la Nitchidorf, si a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii de Vest din Timisoara, nu a fost propusa pentru titlul de Cetatean de Onoarea, existand temerea ca scriitoarea va refuza premiul.

acum 82 luni (22 Mar 2016)

Stefan Hell, care a primit in octombrie 2014 Premiul Nobel pentru Chimie, alaturi de alti doi oameni de stiinta, pentru dezvoltarea microscopiei fluorescente, revine in Romania, la finele lunii mai. Profesorul german va fi prezent in orasul natale Santana (judetul Arad), unde primeste titlul de Cetatean de Onoare al localitatii. Este invitat la Primarie, unde i se va acorda titlul de Cetatean de Onoare al Timisoarei. Hell a fost, o scurta perioada, elev la Liceul "Nikolaus Lenau" din Timisoara, scoala pe care a absolvit-o si scriitoarea Herta Muller, laureata a premiului Nobel pentru Literatura. Reamintim ca Herta Muller, care s-a nascut in judetul Timis, la Nitchidorf, si a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii de Vest din Timisoara, nu a fost propusa pentru titlul de Cetatean de Onoarea, existand temerea ca scriitoarea va refuza premiul. Cu ajutorul comunitatii svabilor din Santana, care traiesc in Germania, s-a rezolvat problema, acestia platind chiar si naveta unui profesor care vine din Arad. Stefan W.Hell, svabul nascut in orasul Santana, din judetul Arad, laureat al Nobelului pentru Chimie, a oferit un interviu publicatiei Sued Deutsche, in care a vorbit si despre trecutul sau din Romania.

EXCLUSIV Stefan W.Hell, al doilea elev de la Liceul "Nikolaus Lenau" din Timisoara care a castigat un Nobel. Hell, svab nascut la Santana, in judetul Arad, este al doilea elev de la Liceul "Nikolaus Lenau" din Timisoara castigator al unui premiu Nobel, dupa scriitoarea Herta Muller. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro