Laureatii Galei Tanarului Actor HOP 2016. Marele premiu s-a dus la actorul Alexandru Voicu pentru "Marele mecanism" dupa "Hamlet"

Laureatii Galei Tanarului Actor HOP 2016. Marele premiu s-a dus la actorul Alexandru Voicu pentru

Miklos Bacs, directorul artistic al Galei HOP, alaturi de concurenti FOTO: Florin Ghioca PREMII GAZDUITE IN CADRUL GALEI TANARULUI ACTOR Premiul "1/10 pentru FILM la TIFF" a fost acordat actorului Alexandru Voicu pentru "Marele mecanism", adaptare dupa "Hamlet" de William Shakespeare. Incepand cu editia 17, regizorul si producatorul de film Tudor Giurgiu acorda unuia dintre concurentii Galei HOP sansa de a face parte din programul "10 pentru FILM la TIFF") Premiul pentru prestanta si rostire scenica - oferit de actrita Dorina Lazar a fost acordat actorului Stefan Pavel pentru Tocila Melancolicul - colaj dupa "Cum va place" de William Shakespeare.

acum 63 luni (9 Sep 2016)

Editia a XIX-a a Galei Tanarului Actor HOP, desfasurata la Vox Maris Grand Resort din Costinesti, s-a incheiat in seara zilei de 8 septembrie.

PREMIILE GALEI TANARULUI ACTOR HOP

Premiul "Stefan Iordache - Marele Premiu al Galei Tanarului Actor HOP a fost acordat actorului Alexandru Voicu pentru "Marele mecanism", adaptare dupa "Hamlet" de William Shakespeare.

Premiul se acorda in memoria marelui artist Stefan Iordache, cel care a fost membru al juriului la mai multe editii ale Galei HOP, un mare apropiat al acestui eveniment si al sustinerii tinerilor la inceput de cariera. Daca initial, incepand cu editia 2009, acesta a fost acordat pentru cel mai bun actor la sectiunea individual, incepand din anul 2013, organizatorii Galei au decis ca Premiul "Stefan Iordache" sa devina marele premiu al galei.

Premiul a fost inmanat de Ion Caramitru, presedintele UNITER si directorul general al Teatrului National "I.L.Caragiale" din Bucuresti.

Premiul pentru cea mai buna actrita, sectiunea individual a fost acordat actritei Alina Laura Rotaru pentru "De vorba cu tine", colaj dupa "A douasprezecea noapte" de William Shakespeare.

Premiul a fost inmanat de regizorul Felix Alexa.

Premiul pentru cel mai bun actor, sectiunea individual a fost acordat actorului Andrei Radu pentru "In cautarea muzicii", dupa texte din "A douasprezecea noapte" de William Shakespeare.

Premiul a fost inmanat de actrita Mariana Mihut.

Premiul "Cornel Todea" - Premiul pentru cea mai buna trupa de actori "?

Premiul a fost inmanat de actrita si coregrafa Andrea Gavriliu.

Premiul "Sica Alexandrescu" - Premiul special al juriului a fost acordat actritei Raluca Radu pentru "Apemantus - De la Nebun la Nebun", colaj si adaptare dupa "Timon din Atena", "Regele Lear" si "Hamle... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro