Laureata Premiului Nobel pentru Literatura citeste in premiera la Bucuresti textul care ii releva originea romana

Laureata Premiului Nobel pentru Literatura citeste in premiera la Bucuresti textul care ii releva originea romana

In dialog cu textul si cu autoarea sa, studenti ai Universitatii Spiru Haret, ai Universitatii din Viena si ai Universitatii Bucuresti vor prezenta o dramatizare bilingva - germana si romana - a acestui text.

acum 62 luni (21 May 2015)

Sub titlul CROSSBORDERS - CULTURAL TRANSFER IN PROGRESS va avea loc, pe 22-23 mai 2015, la Sala Studio a Universitatii Spiru Haret Bucuresti, o manifestare dedicata laureatei austriece a Premiului Nobel, Elfriede Jelinek.

Textul releva legaturile profunde ale laureatei Premiului Nobel cu tara noastra si istoriseste povestea de dragoste a bunicii sale din Anina cu un fabricant vienez, prezentand succinct, dar in culori fascinante, o imagine complexa a Banatului Montan din secolul trecut.

In dialog cu textul si cu autoarea sa, studenti ai Universitatii Spiru Haret, ai Universitatii din Viena si ai Universitatii Bucuresti vor prezenta o dramatizare bilingva - germana si romana - a acestui text. Cu

aceasta ocazie, studenti austrieci isi vor prezenta lucrarile stiintifice la Bucuresti , iar absolventi romani isi vor expune lucrarile de arta.

La aceasta manifestare Forumul Cultural Austriac al Ambasadei Austriei la Bucuresti asigura traducere simultana din germana in romana, pentru a facilita participarea interactiva a tuturor persoanelor interesate.

Simpozionul interdisciplinar continua traditia proiectelor comune ale Universitatii Spiru Haret cu Universitatea din Viena, constituindu-se intr-un forum al transferurilor interculturale prin integrarea altor universitati si institutii de cultura din Romania, precum Universitatea Bucuresti, Universitatea Dimitrie Cantemir, Casa Schiller Bucuresti. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro