Laura Stefan, specialist Expert Forum, avertizeaza: Inspectia Judiciara va deveni o institutie controlata politic

In momentul mutarii IJ de la Ministerul Justitiei la CSM a fost un moment de eliberare al justitiei romane de sub controlul politic" a declarat Laura Stefan la RFI. Cred ca simplul fapt ca magistratii vor sti ca sta in puterea ministrului Justitiei sa porneasca o procedura disciplinara impotriva lor, ii va face pe acestia sa se gandeasca de doua ori atunci cand lanseaza anchete privitoarea la oameni importanti din tara, respectiv atunci cand dau decizii importante", a adaugat Laura Stefan.

acum 31 luni (24 Aug 2017)

Laura Stefan, specialist in politici anticoruptie la Expert Forum, a declarat caInspectia Judiciara va deveni o institutie controlata politic, daca va fi mutata in subordinea Ministerului Justitiei, potrivit RFI.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat ca va modifica legile Justitiei astfel incat presedintele Romaniei sa nu mai aiba dreptul de a numi conducerea Parchetului General si pe cea a DNA, iar Inspectia Judiciara sa treaca sub controlul ministerului sau.

"Ne amintim de epoca de trista amintire a doamnei Stanoiu (Rodica Stanoiu, fost ministru al Justitiei n.r.) cand Inspectia Judiciara era la minister si era folosita ca o adevarata arma de control asupra magistraturii dinspre factorul politic. In momentul mutarii IJ de la Ministerul Justitiei la CSM a fost un moment de eliberare al justitiei romane de sub controlul politic" a declarat Laura Stefan la RFI.

Intrebata ce inseamna o Inspectie Judiciara controlata politic, Laura Stefan a declarat ca "in fiecare zi magistratii vor putea fi trasi la raspundere si tarati prin proceduri interminabile atunci cand ceva nu convine executivului, in speta partidelor aflate la guvernare. Cred ca simplul fapt ca magistratii vor sti ca sta in puterea ministrului Justitiei sa porneasca o procedura disciplinara impotriva lor, ii va face pe acestia sa se gandeasca de doua ori atunci cand lanseaza anchete privitoarea la oameni importanti din tara, respectiv atunci cand dau decizii importante", a adaugat Laura Stefan. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro