Laura Cosoi, in costume traditionale romanesti, vechi de un secol, pentru proiectul RomanIA Centenara

100 de ani de istorie pictati cu acul Cristina Chiriac a povestit ca in spatele proiectului RomanIA Centenara, se afla o echipa de oameni manati de pasiune care isi doresc ca oamenii din strainatate, fie ei romani sau de alta nationalitate, sa vada lucrurile frumoase si de pret ale tarii. De asemenea, actrita a spus ca ea a continuat declaratia de dragoste pentru tara, povestind cum sotul sau, cu ocazia implinirii varstei de 35 de ani, i-a facut cadou o casa din Maramures (in Baia Sprie), veche de 150 de ani,din lemn la care lucreaza acum amandoi pentru a putea fi din nou locuibila.

acum 72 luni (12 Sep 2017)

Unul dintre proiectele prin intermediul caruia se va sarbaroti Centenarul Marii Uniri este si "RomanIA Centenara", demarat de bandul Flori de Ie.

Actrita Laura Cosoi, creatoarea "Flori de ie"- Cristina Chiriac, fotograful Alexandru Zainea, artistul muzical Chriss Casper si make-up artistul Brandusa Bordeianu alcatuiesc impreuna echipa proiectului RomanIA Centenara.

Cristina Chiriac, cea care a initiat RomanIA Centenara, considera ca acesta ar putea fi proiectul de tara al anului 2018, fiind unul care imbina valorile culturale si istorice cu arta. Motivul pentru care expozitia trebuie sa ajunga in aceste locuri este, in viziunea celor implicati in proiect, acela de a ajunge la romanii care au nevoie si care simt dorul mai mult decat il simtim noi.

"Practic, este vorba de o expozitie a costumelor populare autentificate si certificate de catre un doctor in istorie, care atesta ca aceste costume populare sunt mai vechi de 100 de ani", a spus Cristina Chiriac.

Modelul care a imbracat costumele este actrita Laura Cosoi, iar fotografiile au fost realizate de Alexandru Zainea, intr-un cadru inedit, dupa cum a declarat Chiriac, la Harman.

Chriss Casper, Brandusa Bordeianu, Laura Cosoi, Cristina Chiriac si Alexandru Zainea la conferinta de presa sustinuta la Ministerul Culturii si Identitatii Nationale

"Ne dorim sa realizam o expozitie itineranta prin care sa readucem in prim-plan toate valorile autentice romanesti", a mai spus fondatoarea "Flori de Ie".

Luand cuvantul, Laura Cosoi s-a declarat indragostita iremediabil de tara si de traditiile ei. Aceasta a explicat ca ceea ce poate sa faca pentru propria tara este sa o faca cunoscuta in intreaga lume, dar si sa atraga, totodata, atentia romanilor care, de cele mai multe ori, tind sa priveasca spre culturile si traditiile altor tari. Cred ca de fapt asa putem sa ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro