Laura Codruta Kovesi: "In acest an, DNA a trebuit sa gestioneze peste 10.200 de dosare penale cu un numar de numai 90 de procurori"

Laura Codruta Kovesi:

"In foarte multe dintre cazurile in care au fost implicate persoane cu functii importante si care ne-au acuzat ca facem abia acum anchete, se vede din simplul fapt ca urmarim numarul de dosar ca aceste anchete au fost deschise in urma cu doi ani, cu trei ani, cand unii dintre ei inca mai ocupau aceste pozitii, dar, datorita modului in care se administreaza probele, datorita faptului ca uneori avem nevoie de expertize, avem nevoie de anumite verificari complexe, de verificarea unor conturi bancare aflate in strainatate, sigur, investigatia poate sa dureze mai mult de un an", a aratat Kovesi.

acum 101 luni (11 Dec 2015)

TVR a transmis, joi seara, un interviu cu Laura Codruta Kovesi in care aceasta a vorbit despre activitatea institutiei pe care o conduce. O data, avem situatia in care au fost deschise aceste dosare in urma cu cativa ani in cadrul DNA si la vremea respectiva ele nu au fost finalizate, unele din lipsa de probe, altele datorita faptului ca procurorii au avut foarte multe dosare in lucru si, ca o mica paranteza, va spun ca, in acest an, DNA a trebuit sa gestioneze peste 10.200 de dosare penale cu un numar de numai 90 de procurori. In al doilea rand, sunt foarte multe situatii in care noi primim sesizari de la cetateni sau primim informatii din mass-media, de la firme, de la diverse persoane care ne scriu despre fapte care au fost comise cu cativa ani in urma si pe care noi suntem obligati sa le investigam", a precizat sefa DNA. "In foarte multe dintre cazurile in care au fost implicate persoane cu functii importante si care ne-au acuzat ca facem abia acum anchete, se vede din simplul fapt ca urmarim numarul de dosar ca aceste anchete au fost deschise in urma cu doi ani, cu trei ani, cand unii dintre ei inca mai ocupau aceste pozitii, dar, datorita modului in care se administreaza probele, datorita faptului ca uneori avem nevoie de expertize, avem nevoie de anumite verificari complexe, de verificarea unor conturi bancare aflate in strainatate, sigur, investigatia poate sa dureze mai mult de un an", a aratat Kovesi. Kovesi: O persoana vizata in aceasta ancheta a facut sesizarea Kovesi a vorbit si despre dosarul privind retrocedarea ilegala a unui teren din Snagov in care prejudiciul a fost estimat la peste 136 de milioane de euro. Mai exact, sefa DNA a precizat ca acest caz a a pornit de la o sesizare facuta de o alta persoana vizata in aceeasi ancheta. Mai mult, cu privire la prejudiciul creat, sefa DNA a declarat ca spera ca procurorii sa il poata dovedi, pentru ca el sa fie si recuperat. Intr-adevar, prejudiciul care presupunem ca s-a comis si pe care speram sa-l pute... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro