Laura Codruta Kovesi, fotografiata la munte, alaturi de un ofiter american cu pozitii anti DNA

Fostul șef al US Secret Service pentru Europa de Est și Romania, Darren White, cunoscut pentru pozițiile sale publice anti-DNA, apare in mai multe fotografii realizate la munte alături de procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi. După ce a ieșit din US Secret Service, in 2014, Darren White a rămas conectat, prin afaceri, la Romania, potrivit cotidianului Adevărul, care a arătat că fostul ofițer american figurează ca asociat in cotă egală cu Adrian Sarbu, trimis in judecată de DNA, in firma American Security Consultants SRL, potrivit datelor de la Registrul Comerțului.

acum 70 luni (26 Nov 2016)

Fostul șef al US Secret Service pentru Europa de Est și Romania, Darren White, cunoscut pentru pozițiile sale publice anti-DNA, apare in mai multe fotografii realizate la munte alături de procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi. Imaginile au fostă făcute publice de fostul jurnalist Robert Turcescu, actualmente vicepreședinte al PMP, care le-a prezentat ca pe "o piedică in calea uitării".

"Darren White imi spune că pozele sunt făcute in 2010, langă Sibiu, după o conferință pe Cybercrime", scrie Robert Turcescu, pe Facebook, in explicația care insoțește imaginile. "Deseori oamenii pe care ii vezi anchetați de DNA, DIICOT și alții sunt tințe politice. Am indoieli serioase despre anchetele actuale și cele in desfășurare demarate de DNA, DIICOT sau oricare altă structură pentru că majoritatea tințelor lor sunt politice. De obicei sunt represalii din cauza politicii", a declarat fostul angajat al serviciului secret american, la inceputul acestui an, intr-un interviu acordat chiar lui Robert Turcescu.

Mai mult, intrebat de acesta din urmă dacă " doamna Kovesi trebuie reconfirmată ca şefă la DNA", Darren White a răspuns: "Am indoieli serioase cu privire la abilitatea ei de a fi neutră, corectă şi obiectivă. Robert Turcescu a amintit că "doamna Kovesi are o reputaţie bună in Romania şi o popularitate uriaşă", insă ofițerul american a replicat: "Da, din punctul de vedere al publicului, da".

După ce a ieșit din US Secret Service, in 2014, Darren White a rămas conectat, prin afaceri, la Romania, potrivit cotidianului Adevărul, care a arătat că fostul ofițer american figurează ca asociat in cotă egală cu Adrian Sarbu, trimis in judecată de DNA, in firma American Security Consultants SRL, potrivit datelor de la Registrul Comerțului. Societate a fost inființată in 2013, de Roxana Grigoruţă, fost director in cadrul firmei Mediafax Grup, și are ca activita... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro